2024-04-18 08:48

A murit Fathi Taher, fostul PATRON al Rapidului. Cauza decesului

 |  15:34
A murit Fathi Taher, fostul PATRON al Rapidului. Cauza decesului

Fostul patron al Rapdiului, Fathi Taher, a decedat la vârsta de 73 de ani. Omul de afaceri iordanian a murit la Istanbul după ce s-a luptat cu un cancer la colon, scrie prosport.ro. Avea și diabet, iar din această cauză ambele picioare îi fuseseră amputate. El va fi înmormântat în capitala ţării natale, Amman.

Taher a ajuns în România în anul 1970, când avea doar 22 de ani şi a rămas în ţara noastră până în toamna lui 1988, când a revenit în Iordania. În anul 1991, Fathi Taher a revenit în România şi a avut aici mai multe afaceri foarte importante.

În 2008 a decis să cumpere clubul Rapid de la George Copos. Ulterior, acesta a investit aproape 10 milioane de euro în Rapid şi a adus jucători pe salarii uriaşe pentru nivelul Ligii 1, precum Juliano Spadacio, Urko Pardo, Daniel Paulista, Radomir Djalovic, Joao Paulo, Julios Cesar sau Claudio Pitbull, iar antrenor a fost numit Jose Peseiro, care fusese secund la Real Madrid.

Omul de afaceri iordanian avea afaceri în turism, imobiliare, asigurări sau în industria alimentară. În anul 2020, Fatih Taher avea o avere estimată la aproximativ 350 de milioane de euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE