2022-08-10 23:05

Un alt talent al înotului românesc țintește la performanțele lui David Popovici

 |  13:24
Un alt talent al înotului românesc țintește la performanțele lui David Popovici

Vlad Stancu, un mare talent al înotului românesc, va concura în probele de 400, 800, 1.500 m liber şi la ştafeta de 4x100 m liber cu prilejul Campionatelor Europene de juniori de la Otopeni (5-10), competiţie pentru care şi-a fixat ca obiectiv cel puţin o medalie. La doar 16 ani, Vlad a doborât 25 de recorduri naţionale, iar la Campionatele Naţionale de la Bacău în bazin olimpic din luna martie a cucerit zece medalii, cinci la seniori şi cinci la tineret. Legitimat la CSA Steaua, Stancu este specialist în probele de fond, iar marele lui vis este calificarea la JO 2024.

''Or să fie destul de multe emoţii în mod firesc bineînţeles, dar o să fie unele constructive. Este una dintre cele mai importante competiţii şi categoric o să vină şi nişte rezultate foarte bune. Mi-am propus deocamdată minim o medalie, dar cu siguranţă o să fie poate mai multe. Bazinul este ceva unic, datorită acestei tabele de pe tavan, este făcut la standarde europene, ca şi celelalte bazine de afară'', a declarat Vlad Stancu într-un interviu publicat pe site-ului Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

România va fi reprezentată de un lot de 26 sportivi (14 băieţi şi 12 fete), în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial de seniori la 100 şi 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie), în bazin olimpic (50 m). La această competiție, David Popovici va concura la 100 şi 200 m liber, precum şi la două sau trei ştafete.

Se vede la TVR

Europenele de juniori vor fi transmise live de TVR, în fiecare zi de concurs, începând cu ora 17:00, incluzând semifinale, finale şi festivităţi de premiere. Toate cursele din serii, care vor începe în fiecare zi la ora 10:00 dimineaţa, pot fi urmărite live pe canalul de YouTube şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Mondern: www.frnpm.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE