2023-09-30 22:46

Studiu: Cine este gigantul european cu cele mai exagerate transferuri din ultimul deceniu?

 |  11:00
Studiu: Cine este gigantul european cu cele mai exagerate transferuri din ultimul deceniu?

Manchester United a efectuat cele mai mari cheltuieli excesive pe transferuri în ultimul deceniu, dintre cluburile din primele cinci ligi europene, conform unui nou studiu, citat de DPA.

''Diavolii Roşii'' au cheltuit pentru 33 de transferuri între iulie 2012 şi noiembrie 2021 cu 238 milioane euro mai mult decât valoarea totală estimată a acelor jucători înainte de transferul lor de către modelul statistic dezvoltat de CIES Football Observatory.

Pe următoarele locuri pe lista cluburilor cu cheltuieli excesive se află Juventus Torino şi Paris Saint Germain, cu câte 234 milioane euro respectiv 162 milioane euro.

În Premier League, United este urmată în topul tranzacţiilor supraevaluate de Aston Villa (149 milioane euro) şi Chelsea Londra (135 milioane euro).

Doar trei cluburi din Premier League se află printre cele 36 de cluburi din Top 5 al ligilor europene care au cheltuit mai puţini bani pentru jucătorii transferaţi, faţă de evaluările iniţiale. Wolverhampton a plătit cu şapte milioane euro mai puţin, Tottenham (6) şi Brighton (1).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE