2021-07-26 23:54

Steaua şi Dinamo Tbilisi se bat pentru grupele Ligii Campionilor

 |  18:33
Steaua şi Dinamo Tbilisi se bat pentru grupele Ligii Campionilor

Florentin Dincă

Dinamo stă în calea Stelei spre grupele Ligii Campionilor. Dinamo Tbilisi e o nucă mult mai tare decât Vardar Skopje, adversarul din turul doi preliminar al roş-albaştrilor. În primul rând pentru că este pregătită de Duşan Uhrin jr., un antrenor care cunoaşte destul de bine fotbalul românesc şi implicit Steaua. Mai mult decât atât, tehncianul ceh i-a avut elevi la Poli Timişoara pe Bourceanu şi Latovlevici, doi dintre oamenii de bază ai campioanei României.

Gruzinii formează o trupă extrem de bine pusă la punct fizic, şi vor pune cu siguranţă probleme steliştilor. Punctul forte al lui Dinamo îl reprezintă fără îndoială compartimentul ofensiv, acolo unde tripleta din atac, Xisco, Dvali şi Vauho, va fi susţinută pe benzi de Glisic şi Merebashvili. O pâine de mâncat pentru Steaua ar fi în zona fundaşilor centrali, unde ibericul Ustaritz şi localinicul Kvaratskhelia au peste 30 de ani şi nu sunt deloc rapizi.

De partea cealaltă, Reghecampf are la dispoziţie, cu excepţia lui Chipciu, accidentat de la mult timp, tot lotul. Chiar şi pe Chiricheş şi pe Tănase, manajaţi în returul cu Vardar. Nicuşor Stanciu rămâne titular, în detrimentul lui Gabi Iancu, iar singura incertitudine o reprezintă vârful împins. Nikolic sau Piovaccari. Niko e favorit la titularizare, mai ales că italianul nu rezistă fizic mai mult de 60 de minute.

Reghe e precaut

Antrenorul Stelei are cuvinte de laudă la adresa adversarului. Reghe susţine că georgienii formează o trupă solidă în defensivă, căreia îi place jocul pe contraatac."Dinamo este o echipă foarte bine aşezată, care se apără foarte bine şi pleacă foarte bine pe contraatac. Acest lucru l-am văzut la meciul amical cu Şahtior, dar aceste meciuri sunt altceva. Un meci de Liga Campionilor nu seamănă cu nici un alt meci. Depinde foarte mult de forma din ziua respectivă. Cred că echipa cel mai bine pregătită va câştiga meciul respectiv. Nu cred că există o echipă favorită, avem şanse egale”. Goga nu are drept de joc

Ultimul transfer cerut expres de Duşan Uhrin jr. la Dinamo Tbilisi a fost cel al lui Dorin Goga. Adus ca jucător liber, atacantul român a semnat acum câteva zile un contract pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă un an. Chiar dacă nu era pregătit fizic pentru disputa cu Steaua, Goga oricum nu avea drept de joc, deoarece gruzinii au trimis deja la UEFA lotul pe care-l vor folosi în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

DINAMO TBILISI – STEAUA, MARŢI ORA 19.00, DIGISPORT 1

Formaţii probabile

DINAMO: Loria – Seturidze, Kvaratskhelia, Ustaritz, Kvirkvelia - Glisic, Khmaladze, Merebashvili – Xisco, Dvali, Vouho

STEAUA: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Nikolic


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-07-29

In legatura cu acest articol...

Liga Campionilor, turul III preliminar. Dinamo Tbilisi sperie pe Steaua

Banii de la UEFA: 17,3 milioane pentru CFR Cluj şi 4,3 milioane pentru Steaua
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE