2024-04-20 14:11

Simona Halep, EXCLUSĂ din lotul național după scandalul de dopaj/ Ce interdicții are

 |  16:15
Simona Halep, EXCLUSĂ din lotul național după scandalul de dopaj/ Ce interdicții are

Simona Halep se află în centrul unui scandal care a zguduit lumea tenisului după ce a fost prinsă dopată la US Open și suspendată provizoriu. În urma acestei situații, Simona Halep a fost exclusă din lotul național.

Simona Halep (31 ani) a fost acuzată oficial de dopaj de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat la ultimul Grand Slam al anului. Dar, pe lângă toate acestea, sportiva din Constanța a mai primit o veste proastă.

Federația Română de Tenis (FRT) a exclus-o pe Simona Halep din lotul național după scandalul de dopaj pentru sezonul 2022-2023. Astfel, cea mai bună tenismenă din țara noastră nu mai poate folosi facilitățile gratuite de la Centrul Național de Tenis și Complexul Olimpic de la Izvorani. Până acum, Simona Halep obișnuia să se antreneze în presezon atât la Centrul Național de Tenis, cât și la Complexul Olimpic de la Izvorani.

„În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”, a explicat antrenorul federal Gabriel Moraru pentru ProSport.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE