2024-04-19 22:23

Ridică 50 de tone pe lună, în drumul spre Tokyo!

 |  13:42
Ridică 50 de tone pe lună, în drumul spre Tokyo!

Alina Rotaru, cea mai bună atletă din România la săritura în lungime are un regim draconic de pregătire în drumul spre Jocurile Olimpice: se pregătește 4 ore pe zi, execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 sărituri cu elan și face genoflexiuni, cu halterele de sute de kilograme la fiecare antrenament. De la începutul acestui an, Alina Rotaru s-a reîntors la CSA Steaua București, după ce în ultimii trei ani a fost legitimată la CSM București.

România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 atlete, dintre care două la săritura în lungime. Pentru Alina Rotaru, una dintre ele, cele 192 de zile rămase până la startul celei mai mari competiții sportive ale Planetei sunt zile cu un program de pregătire spartan. Atleta, care anul acesta va împlini 28 de ani, se pregătește din 2014 la Stuttgart, acolo unde este și căsătorită.

Ridică 50 de tone pe lună, în drumul spre Tokyo!
zoom
“Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genoflexiuni și 185 în timp ce fac semigenoflexiuni. Am făcut un calcul și pe lună ridic 50 de tone de greutați” - Alina Rotaru, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de săritură în lungime. 

Deși 2020 a fost un an ciudat pentru toată lumea dar mai ales pentru sportivi, Alina a încercat să nu se abată de la programul ei de pregătire și i-a și reușit.

„Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat personal. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart. Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine”- Alina Rotaru.

Ridică 50 de tone pe lună, în drumul spre Tokyo!
zoom
Cod pentru intrărea în baza de antrenament

Pentru că este una dintre cele mai bune sportive în proba sa, în 2020 atleta a și putut lua startul în concursuri internaționale foarte tari. “Mă bucur enorm că am avut șansa să particip alături de cei mai buni atleți din lume , a fost un sezon scurt dar intens, am luat decizia ca în acest sezon să sar cu un elan mai scurt de 13 pași cu premergător”- Alina Rotaru.

Alina nu își face niciun plan în ceea ce privește sezonul de sală din acest an, pentru că din cauza pandemiei, datele concursurilor se pot schimba de la o zi la alta și nu știe unde va putea să concureze până la Jocurile Olimpice.

În prezent, Germania este în lockdown, iar acolo regulile sunt stricte! Românca se pregătește într-o bază unde au acces doar sportivii și antrenorii lor. „Bazele sportive sunt deschise și mă pot antrena normal. Avem reguli stricte în complexul sportiv. Intrarea și ieșirea se face prin scanarea unui cod QR, antrenorii trebuie să poarte mască pe tot parcursul antrenamentului și au voie să se antreneze doar sportivii de mare performanță”- Alina Rotaru, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de săritură în lungime.

Ridică 50 de tone pe lună, în drumul spre Tokyo!
zoom
Face atletism de 20 de ani

Alina a început atletismul la vârsta de 8 ani cu gândul de a ajunge la Jocurile Olimpice, iar după 20 de ani acesta este pe cale să I se îndeplinească. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale unde a realizat foarte multe recorduri personale.

În 2020, un an extrem de dificil, Alina a reușit să concureze în opt concursuri internaționale, iar în trei dintre acestea s-a clasat pe locul 1. „Eu și antrenorul meu, Mihai Corucle, am fost mulțumiți de rezultatele din 2020 ținând cont de faptul că a fost un an atipic. Aștept cu mare interes Jocurile Olimpice, deoarece va fi ceva deosebit și unic. Prezența acolo este o mare performanță pentru mine, este încununarea muncii mele și a persoanelor care au avut încredere în mine și care îmi sunt alături”- Alina Rotaru.

În ceea ce privește sezonul 2021, sportiva nu știe ce să se aștepte. „Sezonul de sală 2021 este încă incert, momentan sunt programate competiții din circuitul mondial de sală și campionatul european de sală, dar acestea se pot schimba în funcție de numărul infectărilor din țara respectivă. Sper ca anul 2021 să fie un an mai aproape de normalitate și să putem concura din nou în fața unui public numeros”- Alina Rotaru. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE