2022-10-02 09:04

Presa internaționează îl elogiază pe David Popovici: ”E SINGUR pe planeta lui”

 |  20:35
Presa internaționează îl elogiază pe David Popovici: ”E SINGUR pe planeta lui”

Presa internațională s-a întrecut în laude la adresa românului David Popovici care a câștigat, luni, o nouă medalie de aur în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma

Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie, scrie cotidianul Le Figaro.

Şi Gazzetta dello Sport remarcă faptul că Popovici a dominat la 200 metri liber, după ce s-a impus şi la 100 metri liber.

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe.

"Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'42''97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2''63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2''92).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

VIDEO ”Extraterestrul” David Popovici face din nou istorie! AUR și RECORD mondial și la proba de 200 m liber
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE