2020-12-01 17:09

Pandemia oprește din nou sportul în România?

 |  18:25
Pandemia oprește din nou sportul în România?

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat asigurări că deocamdată nu se pune problema sistării din nou a activităţii sportive din țara noastră, în ciuda faptului că numărul de cazuri de COVID-19 în România este din ce în ce mai mare de la zi la alta.

"Pentru moment nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament. Până la urmă am învăţat din experienţele inedite cu care ne-am confruntat în această primăvară. Cel puţin, pentru loturile olimpice, naţionale, nu vor mai exista dificultăţi în asigurarea condiţiilor de continuare a pregătirii", a declarat Stroe.

Ministrul consideră că în situația epidemiologică tot mai gravă din țara noastră nu se pune problema ca accesul spectatorilor să fie permis pe stadioane: "În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist şi să sper ca această cifră să scadă şi să ne putem gândi la această posibilitate".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE