2021-07-28 17:09

OPORTUNISTUL PIŢI. Adevăratul formator al echipei naţionale

 |  21:00
OPORTUNISTUL PIŢI. Adevăratul formator al echipei naţionale

Victor Piţurcă s-a lăudat marţi într-o conferinţă de presă că a realizat, după părerea sa, performanţe mari cu actuala echipă naţională, şi anume în 20 de meciuri a înregistrat 10 victorii, 6 remize şi doar patru înfrângeri. În contextul în care mulţi au format o echipă cu mulţi jucători tineri. Selecţionerul omite să pomenească însă că aproape toţi aceşti tineri au fost ochiţi în ultimii ani nu de el, ci de Emil Săndoi, antrenorul de la reprezentativa de tineret.

Grosul acestor fotbalişti au făcut parte din generaţia care a ratat împotriva Angliei barajul de calificare pentru CE din Danemarca 2011. În frunte cu căpitanul Gabi Torje, din lotul echipei de tineret de atunci făceau parte Tătăruşanu, Lung jr, Gardoş, Chiricheş, Rusescu sau Găman. Dacă mai punem la socoteală că Săndoi i-a convocat în acei ani pe Pantilimon, Bogdan Stancu, Radu Ştefan, Grozav, Maxim, Chipciu, Papp, Keşeru, Măţel sau Râpă, putem spune că actuala naţională mare e descoperită în proporţie covârşitoare de fostul jucător din Bănie.

Practic, în afară de Bourceanu şi Pintilii, care nu au meciuri la reprezentativa de tineret, şi nu mai sunt aşa de tineri, dar şi de veteranii Tamaş, Goian, Raţ şi Mutu, Piţurcă a luat deja formaţi jucătorii. Şi totul nu se opreşte aici. Săndoi propune alţi câţiva jucători tineri care i-au trecut prin mână şi care sunt gata să facă parte din naţionala mare, ca Alexe, C. Matei sau Nica.

Steliştii, afectaţi

Piţi i-a atacat în mod direct pe fotbaliştii stelişti care au fost la lot pentru dubla cu Ungaria şi Olanda. Selecţionerul a declarat că aceştia au făcut nazuri la unele antrenamente, sugerând că le-ar fi ajuns celebritatea la cap după rezultatele din ultimul an ale Stelei. Vorbele au ajuns la urechile elevilor lui Reghe. „Pe jucătorii Stelei i-a afectat ce a spus Piţurcă despre ei, nu pot să ascund asta. Cred că Piţurcă şi-a dat seama de greşeală. Cum să spui că jucătorii Stelei nu pot juca la echipe de top? Eu spun că Chiricheş poate juca la Real Madrid”, afirmă Gigi Becali.

Corleone dă în Naşu

Dumitru Dragomir este de părere că în cazul în care echipa naţională nu se califică la Cupa Mondială din 2014, cei care nu i-au impus un obiectiv clar selecţionerului Victor Piţurcă ar trebui să plece împreună cu acesta, făcând referire directă către preşedintele FRF, Mircea Sandu. Oficialul LPF crede că pe Mircea Sandu îl interesează mai puţin soarta echipei naţionale de vreme ce a anunţat că în primăvara anului viitor, când îi expiră mandatul, nu va mai candida la şefia federaţiei. „Piţurcă are şanse mari de calificare şi de aceea eu spun să-l lăsăm să vedem dacă se califică. Şi dacă nu se califică, atunci să-şi dea demisia, pentru că oricum va fi dat afară. Şi dacă nu are obiectiv, toţi cei care nu i-au impus obiectiv trebuie să plece. Mă rog, dacă Mircea Sandu a zis că pleacă în primăvară, ce să mai... Prinde orbul scoate-i ochii. Deci pe Mircea Sandu îl interesează mai puţin acum dacă va pleca”, a spus Dragomir. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat în vara anului trecut că selecţionerul Victor Piţurcă are drept obiectiv formarea unei echipe competitive şi calificarea la CE din 2016.

Foto: verticalonline.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE