2021-09-21 22:20

Update. Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav in urma unui accident de schi

 |  23:44
Update. Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav in urma unui accident de schi

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit într-un accident de schi, duminică dimineaţă, în staţiunea Meribel din Franţa. Autorităţile locale franceze au confirmat, duminică seara, că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav.

Autorităţile din Meribel au anunţat, duminică seară, că fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol, informează AFP, citat de Mediafax.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schmacher era agitat dar conştient, după accident. "Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav", a afirmat Gernignon-Lecomte.

Michael Schumacher, în vârstă de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

UPDATE

Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat Michael Schumacher, a anunţat ca acesta se află în stare critică.

"El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală. Schumacher rămâne în stare critică", se arata in comunicatul semnat de profesorul Chabardes, neurochirurg, de profesorul Payen, şeful secţiei de anestezie-reanimare şi de directorul general adjunct al spitalului, Marc Penaud.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE