2024-04-25 17:52

MESSI, în lacrimi la despărțirea de FC Barcelona: „Am dat totul pentru acest club, pentru acest tricou...”

 |  14:04
MESSI, în lacrimi la despărțirea de FC Barcelona: „Am dat totul pentru acest club, pentru acest tricou...”

Starul argentinian Lionel Messi a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă pe care a susţinut-o duminică, la stadionul Camp Nou, în cadrul căreia şi-a anunţat despărţirea de FC Barcelona, clubul la care şi-a petrecut întreaga sa carieră de fotbalist, informează Agerpres.

"Nu ştiu dacă voi putea vorbi. În aceste zile, m-am gândit mult la ceea ce aş putea spune. Acest lucru este foarte dificil pentru mine, după atâţia ani în care am trăit aici. Nu eram pregătit pentru asta. Anul trecut (în vară lui 2020, când a solicitat rezilierea contractului - n.red) am fost pregătit să plec, dar anul acesta eram hotărât să continui aici, să continuăm în casa noastră, este ceea ce ne doream cel mai mult. Astăzi însă trebuie să-mi iau rămas bun de la toate astea. Am petrecut mulţi ani aici, unde am ajuns foarte tânăr, la 13 ani, iar acum, după 21 de ani, plec cu soţia mea şi cu cei trei copii catalano-argentinieni. Am dat totul pentru acest club, pentru acest tricou, din prima zi în care am ajuns şi până în ultima", a spus Messi.

Sute de suporteri ai Barcelonei s-au adunat în jurul stadionului Camp Nou pentru a-şi lua rămas bun de la cel mai bun fotbalist din istoria clubului lor.

Sextuplu câştigător al Balonului de Aur, trofeul atribuit anual celui mai bun jucător al planetei, Lionel Messi a cucerit în total 35 de trofee alături de FC Barcelona, pentru care a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri disputate.

Vineri, preşedintele clubului catalan, Joan Laporta, a afirmat că prelungirea prelungirea contractului argentinianului Lionel Messi ar fi reprezentat un "risc" financiar pentru FC Barcelona, confruntată în prezent cu mari dificultăţi.

"Din păcate, am primit o moştenire nefastă, cu o masă salarială sportivă care reprezintă 110% în raport cu veniturile totale ale clubului. O investiţie de nivelul de care îl presupunea contractul lui Messi implică anumite riscuri şi nu mai vrem să punem clubul în pericol. Nu sunt dispus să ipotechez clubul pe 50 de ani pentru nimeni", a spus Laporta în cursul unei conferinţe de presă.

Lionel Messi nu a anunţat care va fi viitoarea sa destinaţie, însă presa franceză susţine că celebrul decar va juca din sezonul viitor la Paris Saint-Germain, echipă antrenată de compatriotul său Mauricio Pochettino, fiind aşteptat luni în capitala Franţei.

"Este o posibilitate, însă nu am semnat nimic cu nimeni", a ţinut să sublinieze argentinianul, care a cucerit în această vară Copa America, primul trofeu obţinut cu selecţionata ţării sale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE