2020-12-01 17:48

Mesaje COPLEŞITOARE ale oamenilor din fotbal după dispariţia lui Ilie Balaci

 |  14:28
Mesaje COPLEŞITOARE ale oamenilor din fotbal după dispariţia lui Ilie Balaci

Fie că au postat mesaje pe reţelele de socializare, fie că au vorbit la diferite emisiuni tv, personalităţi din fotbalul românesc, conducători, foşti colegi ai lui Ilie Balaci, jucători importanţi din Generaţia de Aur, toţi au deplâns dispariţia fulerătoare a celui poreclit “Minunea Blondă”.

MIRCEA LUCESCU

"Sunt şocat, m-a surprins. În meseria pe care am avut-o noi, toate s-au strâns, e un avertisment pentru toţi care după 55 de ani ar trebui să se controleze, pentru că noi suntem foarte expuşi. Îmi pare foarte rău pentru el şi pentru familia lui, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. Eu am ţinut foarte mult la el. Dar am avut şi un diferend cu el odată la naţională, pentru că era poate un pic mai egoist. Din păcate apoi s-a accidentat şi nu a putut fi la turneul final. E un mare talent al fotbalului românesc, îl consider unul dintre cei mai mari alături de Hagi, Dobrin, ca talent vorbesc. A fost un jucător de nivel mondial”, a declarat Lucescu la DigiSport.

CORNEL DINU

"Noi ne amintim de oamenii de excepţie, de geniile fotbalistice sau în general de oameni - asta-i barbaria noastră - atunci când ei mor. În rest, nu prea îi băgăm în seamă. Asta-i firea umană. Ilie făcea parte din elită şi ca jucător de fotbal şi ca inteligenţă şi prezenţă şi după ce a abandonat fotbalul. Mă leagă multe de Ilie Balaci, pentru că eu am fost cel care, ca şi pe Boloni, l-am propus la echipa naţională în 1973, antrenorului de atunci, Valentin Stănescu. Era vorba de un jucător de excepţie, care izbucnise în acea perioadă. Dacă îmi aduc bine aminte, el a debutat într-un meci cu Cehoslovacia, a jucat alături de mine, la Praga, pierdut cu 2-1. Dar s-au aşezat anii şi peste mine şi poate mai greşesc din punct de vedere al datelor. Ilie a fost un jucător de excepţie, un copil înfiat imediat ca valoros la Craiova de prietenii mei de excepţie. Noi am avut foarte multă prietenie, nu ura care se inoculează acum între oameni, să ne distrugem unii pe allţii, că nu mai avem nimic sfânt. Era o prietenie fantastică, cu Oblemenco şi Deselnicu, şi ei plecaţi dintre noi şi care spuneau că este un jucător de excepţie, care inventează, cu nimic mai prejos decât marile staruri ale Europei de atunci. Şi acum este greu să mai găseşti un jucător de inteligenţa, capacitatea lui Ilie de a dribla, de a crea de a pune geniu în acţiunile sale. De el mă leagă o prietenie sinceră, pentru că noi ne respectam atunci, ne luptam în teren unii cu alţii, dar exista un respect şi acceptare între noi, care acum au dispărut. Acum nu ştim decât să ne duşmănim, să ne atacăm unii pe alţii fără motiv. Ilie era un tip care avea şarm, avea inteligenţă, avea expresie, avea chintesenţa explicării sau tratării sau prezentării unor evenimente fotbalistice. A fost un tip de excepţie, dar aşa cum este viaţa, l-a luat mult prea devreme. Era un tip, ca orice român cu personalitate, ca orice om inteligent, nu suporta proştii şi mai lua foc. Poate şi de aceea a ales calea exilului în străinătate, decât cea a aşa-zisei Craiova Maxima. Craiova Maxima a fost expresia unor genii şi este bine că este împărtăşită, preluată, dar aparţine, repet, unor genii olteneşti, puţine, dar de remarcat şi de ţinut minte", a declarat Dinu, la Digi24.

ADRIAN MUTU

"Dumnezeu să te odihnească în pace suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost şi eşti un înger! Multe lacrimi pentru tine, nu o sa fii uitat niciodată! Dor şi durere!", a scris Mutu pe Facebook.

GHEORGHIŢĂ GEOLGĂU

"M-au lăsat picioarele, nici nu pot să vorbesc. E un şoc emoţional foarte puternic, vă rog să mă înţelegeţi. Nu pot vorbi despre Ilie. El oricum rămâne unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a dat România vreodată. Chiar nu pot să-mi găsesc cuvintele, cu Ilie aş fi vrut să pot să beau un pahar cu vin peste 25 de ani, dar nu pot să vorbesc despre el la trecut. Sunt şocat pur şi simplu, acum vreo oră am aflat, nu-mi vine să cred, am vorbit cu nişte prieteni comuni, dar nu am amănunte, pentru că nu am putut vorbi cu cei care au fost alături de el. Toate telefoanele sunt ocupate. Se pare că i-a fost rău în jurul orei 8 şi au plecat cu el la spital, la urgenţă, cu un prieten de-al nostru. Din câte am înţeles au încercat să-l resusciteze 90 de minute, dar nu s-a mai putut face nimic. Nu ştiu sigur dacă a fost atac cerebral”

IONUŢ LUPESCU

"Azi a plecat dintre noi, mult prea devreme, unul din cei mai mari fotbalişti din istoria fotbalului românesc , Ilie Balaci! Am avut privilegiul sa joc alături de el şi onoarea sa debutez in locul lui in mare echipa a lui Dinamo Bucureşti. Rămas bun Nea Ilie ! Nu te voi uita niciodată!"

GICĂ POPESCU

"Atâta timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universităţii!"

GICĂ HAGI

Nu exista cuvinte ca sa exprime durerea acestei pierderi imense. Odihneste-te in pace, Ilie Balaci! Regret nespus. Este o veste teribilă care practic m-a şocat, sunt bulversat total. O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toţi cei care l-am cunoscut, pentru toţi suporterii români. A fost un exemplu pentru noi toţi, pentru generaţii de jucători, un om la fel de mare ca şi talentul său. Transmit sincere condoleanţe familiei, să aibă putere să depăşească acest moment incredibil. Dumnezeu să-l odihnească!"

MEME STOICA

”Sunt șocat, a fost primul om de valoare inestimabilă pe care l-am cunoscut de când am intrat în fotbal. L-am cunoscut la începutul carierei mele, am fost uimit să cunosc un asemenea om. Puțini oameni l-au cunoscut cu adevărat, câți oameni a ajutat. E greu să îmi vină în cap o persoană mai carismatică. Stăteai și îl ascultai până se făcea dimineață. Sunt mai mult decât șocat. Nu pot să cred că a murit Ilie. Eram în Barcelona când a murit Cruyff, acum sunt la Craiova. A vorbit Ilie Balaci la un moment dat frumos despre mine și am simțit că a fost prima mea realizare în fotbal. Era de o modestie ieșită din comun. Spunea ”lasă-mă, ce fotbalist am fost eu? M-am retras la 26 de ani”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-10-21

In legatura cu acest articol...

Se mai joacă derby-ul CRAIOVA – FCSB? Oficialii olteni au dat răspunsul

Cum s-a stins Ilie Balaci. Detalii neştiute despre moartea sa fulgerătoare şi unde va fi depus corpul neînsufleţit după autopsie

BREAKING NEWS. Tragedie fără margini în fotbalul românesc. A murit ILIE BALACI!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE