2021-07-26 23:52

Lance Armstrong, imaginea ruşinii

 |  21:00
Lance Armstrong, imaginea ruşinii

Fostul campion ciclist american Greg LeMond a susţinut că e posibil să câştigi Turul Franţei fără să recurgi la dopaj, ca o replică la afirmaţia lui Lance Armstrong, cum că ar fi “imposibil” să câştigi 7 Tururi ale Franţei consecutive fără dopaj.

“Mă scoate din sărite să aud că nu se poate câştiga Turul Franţei fără dopaj”, a declarat Greg LeMond, triplu învingător al Marii Bucle, în 1986, 1989 şi 1990, pentru care comportamentul lui Armstrong aruncă oprobriu asupra tuturor precedenţilor învingători ai cursei. “Armstrong a distrus tot ceea ce a reuşit în ciclism”, a adăugat pe acest subiect Greg LeMond. “Dacă le-ar fi dat lui Floyd Landis şi Tyler Hamilton (foşti coechipieri) ce lua el însuşi, nu ar fi câştigat niciodată, l-ar fi bătut oricare dintre ei”, a continuat LeMond.

Greg LeMond, care a emis de multă vreme, public, îndoieli cu privire la performanţele compatriotului său, este singurul învingător american înscris în palmaresul Turului Franţei, după ce Uniunea Ciclistă Internaţională l-a deposedat anul trecut pe Armstrong de cele 7 victorii ale sale, între anii 1999 şi 2005.

Armstrong: “Da, m-am dopat!”

Lance Armstrong a recunoscut în partea doua a interviului acordat celebrei Oprah, difuzată în weekend, ca s-a dopat în toate cele şapte tururi câştigate în perioada 1999-2005.

“Da, m-am dopat! EPO, testosteron, transfuzii sangvine, hormoni de creştere. Nu poţi să câştigi 7 tururi fără dopaj. (…) Am crezut ca sunt invizibil, că nu voi fi prins niciodată. E greu să îmi revin după ce am fost demascat. Nu sunt genul de persoană care să pot face asta uşor. Acum sunt în terapie. Vorbesc cu psihologul pentru că mi-e greu. Îmi pare rău, iar sentimentele mele de durere şi de remuşcare cresc pe zi ce trece. (…) Toată lumea îşi doreşte o pedeapsă cu moartea pentru mine. Nu cred că merit asta. Nu am făcut un lucru atât de rău pentru a merita asta”, a spus Armstrong.

“Manipularea continuă”

Valerie Fourneyron, ministrul Sporturilor din Franţa, l-a criticat pe Armstrong, pentru că nu a dat detalii clare asupra sofisticatului său sistem de dopaj şi se arată indignată că acesta continuă să “manipuleze”.

“Manipularea continuă. Într-o punere în scenă perfect aranjată, am avut parte de o confesiune minoră a lui Lance Armstrong”, a declarat Fourneyron, potrivit Agerpres. Ea a reamintit că este vorba de aceeaşi persoană care jura şi tot jura că niciodată nu s-a dopat şi a deplâns faptul că nu a dezvăluit cum funcţiona sistemul de fraudă sportivă care i-a permis să câştige de 7 ori Turul Franţei.

“Ne-a spus uitându-se în ochii noştri că el nu a înşelat niciodată, în această înscenare a unei mărturisiri minime, dar nu a declarat nimic despre sistemul sofisticat şi profesionalizat care a fost dat în vileag graţie Agenţiei antidoping a SUA”, a spus ministrul, calificând celebrul interviu “un pas mic”, dar bine calculat pentru a fi în continuare protejat de sancţiuni financiare şi penale.

Djokovic: “Este o ruşine!”

Lance Armstrong nu este iertat de nimeni, numărul 1 mondial din tenis, Novak Djokovic, declarând, la Australian Open, după ce rutierul american a mărturisit că s-a dopat, că Armstrong este o ruşine pentru sport. “Ar fi fost ridicol din partea sa să nege ceea ce era evident, deoarece există mii de dovezi despre cum a fost depistat pozitiv. Este o ruşine pentru sport să aibă un sportiv ca el. A trădat sportul. A trădat mulţi oameni din lumea întreagă cu povestea sa, cariera sa. (…) Ar trebui să-i fie retrase toate titlurile. Merită să sufere. Ca mulţi oameni, mi-am pierdut încrederea în lumea ciclismului. Înainte urmăream acest sport. Toţi aceşti mari campioni, Marco Pantani, acum Lance Armstrong... sunt atât de multe scandaluri”, a afirmat Djokovic, care a precizat că jucătorii de tenis sunt printre “cei mai curaţi” sportivi. “Pe mine nu mă deranjează să fiu testat de 10, 20 sau 30 de ori pe an. Regulile antidoping au devenit mult mai stricte. Atât timp cât şi alţii sunt controlaţi la fel, nu mă deranjează”, a conchis Djokovic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE