2020-10-27 20:20

La licitaţia de pe Hipodromul Ploieşti, cel mai scump cal românesc a fost un pur sânge arab

 |  14:24
La licitaţia de pe Hipodromul Ploieşti, cel mai scump cal românesc a fost un pur sânge arab

Spectatorii prezenţi, duminică, la hipodromul din Ploiești, au fost răsfăţaţi de o zi târzie de vară, street food la nivel de Masterchef şi două competiţii hipice de clasă internaţională, dublate de un eveniment fără precedent în România, în ultimii 70 de ani: licitarea a peste 60 de cai de rasă.

În cadrul licitaţiei, cel mai scump cal s-a dovedit un splendid exemplar de pur sânge arab, din părinţi campioni, adjudecat pentru 4.500 euro. Oricum, licitaţia n-a coborât sub 2.000 de euro, la această sumă vânzându-se un ponei din rasa Welsh Pony, care a defilat prin faţa tribunei în strigătele de bucurie ale copiilor.

Altminteri, cursele care au hipnotizat şi la acestă ediţie publicul spectator au fost cele de galop, ambele înscrise în calendarul internaţional şi, ca atare, având parte de participare mondială de top. Concursul vedetă al evenimentului a fost Heritage Cup, cu premii sponsorizate de familia Al Nahyan, care conduce Emiratele Arabe Unite. În cadrul competiţiei, cel mai bun pur sânge arab s-a dovedit armăsarul Ferment, condus de bulgarul Valentin Atanasov. Premiul cel mare al cursei Meteor, dedicat cailor pur sânge englez, n-a rămas nici el în România, ci s-a dus în Franţa, cu concursul iepei Taimada şi al jocheului Nurhay Zyulkyuf. 

Cea mai importantă probă de trap din calendarul intern, Premiul de Încercare, a aliniat la start caii de 4 ani care vor participa la derby-ul de trap al României. Ea a fost câştigată, destul de lejer, de armăsarul Speedy Nobel, condus de Gheorghe Vasile. Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a înmânat premiile secţiunii, declarând entuziast: “Mă bucur să văd că ploieştenii au înţeles că au în hipodrom o posibilitate de excepţie de a-şi petrece duminica. Le vom oferi noi surprize de fiecare dată, numai unele plăcute!”. Totodată, pe pagina sa de Facebook, edilul i-a felicitat şi pe organizatorii evenimentului, coordonatorului hipodromului, Lucian Rădulescu, şi colectivul CSM Ploieşti, care au reuşit să convingă 3.000 de oameni să vină la hipodrom şi să transforme licitaţia hipică într-un succes. Pe de altă parte, pentru Lucian Rădulescu acesta reprezintă doar începutul: „Sper ca la derby-ul de pe 7 octombrie să batem orice record de participare, atât la numărul de cai înscrişi în competiţie, cât şi la numărul de spectatori”.

Celelalte trei curse de trap nu au adus neapărat surprize, fiind câştigate de armăsarul Neptuniu, iapa Zenobia K şi armăsarul Diablo Jet. Spre deliciul copiilor prezenţi, cursa pentru ponei s-a încheiat cu victoria simpaticului armăsar Mircea, condus de Ana Neagu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-09-25

Mai multe imagini:
La licitaţia de pe Hipodromul Ploieşti, cel mai scump cal românesc a fost un pur sânge arab
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE