2024-04-24 15:28

Japoneza Naomi Osaki nu va participa la Australian Open

 |  19:00
Japoneza Naomi Osaki nu va participa la Australian Open

Japoneza Naomi Osaka, de două ori câştigătoare la Australian Open, a devenit duminică ultima vedetă care a renunţat la primul turneu de Mare Şlem al anului, ce nu va putea conta pe unele dintre cele mai mari nume ale tenisului, relatează AFP.

Nu a fost oferit niciun motiv pentru retragerea jucătoarei de 25 de ani. Organizatorii au scris pe Twitter: "Ne va lipsi la AO2023".

În lipsa ei, ucraineanca Daiana Iastremska va juca pe tabloul principal la Melbourne.

Osaka nu a mai participat la nicio competiţie din luna septembrie. Presa a scris săptămâna trecută că, deşi ea este pe lista oficială a jucătorilor înscrişi, Federaţia australiană de tenis nu ştie unde se află.

Conturile lui Osaka de pe reţelele de socializare au indicat că ea a călătorit în Europa cu iubitul ei, rapperul american Cordae.

Absenţa ei este altă lovitură grea pentru turneul de Mare Şlem de la Antipozi după ce spaniolul Carlos Alcaraz, liderul ATP, a declarat forfait vineri din cauza unei accidentări la piciorul drept.

Nici americanca Venus Williams nu va fi acolo după ce s-a accidentat săptămâna trecută la turneul WTA de la Auckland şi a renunţat la wildcard-ul de care beneficia.

Organizatorii Australian Open au fost deja afectaţi de retragerile de anul trecut ale campioanei en titre Ashleigh Barty şi ale legendelor Serena Williams şi Roger Federer.

Românca Simona Halep, fost lider mondial şi dublă câştigătoare de Mare Şlem, lipseşte şi ea după ce a fost suspendată provizoriu în octombrie pentru că a luat roxadustat, o substanţă interzisă.

Dar sârbul Novak Djokovic, de nouă ori învingător la Melbourne, a revenit după ce a fost expulzat anul trecut din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid.

Superstarul spaniol Rafael Nadal, care a câştigat titlul în 2022 în lipsa lui Djokovic, va fi de asemenea prezent.

Campioană la Melbourne în 2019 şi 2021, Osaka nu a mai jucat un meci oficial de când s-a retras de la un turneu de la Tokyo în septembrie din cauza durerilor abdominale şi a coborât pe locul 42 în clasamentul mondial.

Câştigătoare a patru turnee de Mare Şlem, Osaka a vorbit anterior despre problemele ei de sănătate mintală şi a petrecut tot anul 2022 în afara top 10, suferind înfrângeri în primul tur la Roland Garros şi US Open. S-a retras de la Wimbledon din cauza unei accidentări la călcâiul lui Ahile.

Exprimându-se în septembrie cu ocazia Pan Pacific Open, jucătoarea a recunoscut că a avut "mai multe coborâşuri decât suişuri" în 2022.

"Anul acesta n-a fost cel mai bun pentru mine, dar am învăţat multe despre mine", a declarat ea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE