2021-07-28 17:21

FRF-LPF. S-a stabilit nimic

 |  21:00
FRF-LPF. S-a stabilit nimic

Mircea Sandu şi membrii Comitetului Executiv al FRF a hotărât luni ca Liga 1 sărămânăformatădin 18 echipe pânăîn sezonul 2016-2017, chiar dacăfotbalul românesc abia mai respirădin cauza problemelor financiare grave cu care se confruntămai toate echipele. Dumitru Dragomir susţine însăcădecizia nu este una definitivă, şi va depinde exclusiv de numărul de echipe care vor obţine licenţa de participare pentru noul sezon.

“Am rămas cu 18 echipe pentru Liga I, dar cu o discuţie în prealabil în Comitetul Executiv ca, dacă rămân doar 14 atunci, să facem play-off şi play-out. S-a discutat oficial acest lucru în Comitetul Executiv. Şi asta pentru că sunt echipe care cred că nu vor lua licenţa, echipe de top”, a spus Dragomir, care a mai adăugat că unele cluburi au probleme, deoarece au luat bani în avans de la bănci având ca gaj sumele din drepturile tv, dând ca exemplu gruparea din Ştefan cel Mare: “S-a mai întâmplat ceva, cluburile au luat bani în avans. Cu noi, Liga, garanţie, cluburile au luat bani în avans de la bănci. Şi nici nu mai am cum să îi ajut. Pentru că mai garantam şi mai luau nişte bani ca să îşi achite datoriile, dar ei banii i-au luat în avans. Inclusiv Dinamo a luat bani în avans de la bancă”, a spus şeful LPF.

Rapidul a depus planul de reorganizare. Clubul are datorii de 34 milioane de euro

Clubul giuleştean a depus la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare în dosarul de insolvenţă, votarea acestuia urmând să aibă loc la 31 martie, în cadrul adunării creditorilor. Aceştia din urmă pot fi reprezentaţi în cadrul adunării prin împuterniciţi, cu procură specială şi legalizată sau, în cazul creditorilor bugetari şi a celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii. De asemenea, creditorii pot vota si prin corespondenţă. Creditorii cu titluri de valoare la purtător vor depune originalele la administrator cu cel puţin 5 zile înainte de data fixată pentru exprimarea votului, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a vota. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă. La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (n.r - 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei. Mai mulţi creditori, printre care omul de afaceri Fathi Taher, gruparea FC Corvinul Hunedoara şi foşti şi actuali jucători rapidişti au depus contestaţii la tabelul preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA. Instanţa a rămas în pronunţare în aceste cazuri pentru 15 martie.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639874-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE