2021-03-08 07:28

Exemplu de demnitate dat de rugbyștii irlandezi și galezi! Au refuzat să îngenuncheze în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter!

 |  13:19
Exemplu de demnitate dat de rugbyștii irlandezi și galezi! Au refuzat să îngenuncheze în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter!

Echipele de rugby ale Irlandei și ale Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter (BLM), înainte meciului direct din cadrul Turneului celor șase națiuni, scrie The Irish Post.

Acest gest a avut loc după ce cu o zi înainte, înaintea meciului dintre Anglia și Scoția, 14 din cei 30 de jucători au refuzat și ei să se conformeze anunțului. Antrenorul Scoției, Gregor Townsend, a declarat că susține în totalitate decizia jucătorilor săi de a nu îngenunchea, iar Federația de Rugby din această țară a declarat că sprijină libertatea de decizie a jucătorilor de a face sau nu acest gest.

Pe măsură ce ambele echipe s-au aliniat înainte de prima rundă a Turneului celor șase națiuni, era o cutumă ca să dea un mesaj obligatoriu „anti-rasism” și să îngenuncheze ca un omagiu adus BLM.  Cu toate acestea nici un jucător irlandez sau galez, nu a vrut să se aplece pe teren.

Acest gest urmează după partida dintre Anglia și Scoțiea în care doar 14 din cei 30 de jucători, au îngenuncheat înainte de a da startul partidei.

De când mișcarea Black Lives Matter a căpătat notorietate, odată cu moartea lui George Floyd în mâinile ofițerilor de poliție americani, în mai anul trecut, sportivi din întreaga lume „pun genunchiul în pământ” înainte de a da startul partidelor, pentru a arăta sprijinul pentru lupta împotriva rasismului.

Cu toate acestea, unii consideră că gestul de „îngenunchere” este o susținere a valorilor de stânga promovate de grupul politic Black Lives Matter (BLM), mai degrabă decât pur și simplu a valorilor anti-rasismului și, ca atare, practica a devenit extrem de dezbinatoare.

Vedeta din Anglia, Billy Vunipola, care a refuzat să îngenuncheze la meciul dintre Anglia și Scoția, a criticat BLM pentru „arderea bisericilor și a bibliilor în public”, în urma unor revolte violențe din SUA de anul trecut.

„Ceea ce am văzut în ceea ce privește acea mișcare nu a fost decloc în acord cu credința mea”, a spus Vunipola pentru „The Good, The Bad And The Rugby Podcast”.

Antrenorul Scoției, Gregor Townsend, a declarat că „100%” susține decizia jucătorilor săi de a nu îngenunchea. Uniunea de fotbal de rugby (RFU) a susținut în mod similar libertatea jucătorilor de a îngenunchia sau nu.

Nu este prima dată când activiștii BLM încearcă să facă reguli noi în cultură și-n sport.

Anul trecut, activiștii BLM au încercat să interzică melodia populară a suporterilor englezi și a echipei Angliei, Swing Low, Sweet Chariot, sub pretextul că a fost compusă de  un sclav eliberat din Oklahoma, în secolul al XIX-lea.

Chestiune respinsă de către  69% dintre fanii rugby-ului, aceștia spunând că  melodia nu ar trebui interzisă într-un sondaj al Rugby Union de la acea vreme.

De altfel și marea majoritate a irlandezilor cred că echipa de rugby a Irlandei a avut dreptate când nu a îngenuncheat înainte de meciul șase împotriva Țării Galilor.

După ce a efectuat un sondaj prin intermediul contului său de Twiter, Irish Post a constatat că 84,9% dintre respondenți au spus că  jucătorii au făcut ceea ce trebuie. În timp, 15,1% dintre oameni au spus că a fost o decizie greșită și cred că ar fi trebuit să îngenuncheze.

Consensul general online pare să fie că oamenii s-au săturat de postura morală a gestului”, un utilizator comentând: "Respect. Acum avem nevoie ca fotbaliștii să aibă coloana vertebrală". Un altul a spus: „Sunt irlandezi, au terminat de îndoit genunchiul”.

 

 

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE