2024-04-26 00:35

Emma Răducanu, prima VICTORIE la Transylvania Open. Discursul în limba română

 |  22:51
Emma Răducanu, prima VICTORIE la Transylvania Open. Discursul în limba română

Jucătoarea britanică de origine română Emma Răducanu a obţinut, marţi seara, prima sa victorie după titlul câştigat la US Open, 4-6, 7-5, 6-1 cu slovena Polona Hercog, în runda inaugurală a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari şi care e găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.

Răducanu (18 ani, 23 WTA), a treia favorită a turneului de la Cluj-Napoca, a reuşit o victorie muncită, după două ore şi 27 de minute.

Deşi protocolul prevede ca după meciuri, la interviul de pe teren să se vorbească în limba engleză, Emma Răducanu a făcut eforturi şi a vorbit în română.

Ea nu vorbeşte foarte bine limba română, dar zâmbeşte cuceritor şi promite că va mai învăţa dacă va mai sta în România.

"Dacă nu mai pot (n.r. - să vorbească în română), schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare, dar eu cred că nu am jucat atât de bine, dar am câştigat. Am multă bucurie acum. Vreau să mulţumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat şi mie îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici. (n.r. - despre mâncarea preferată) Trebuie să fie ciorbă de perişoare, dar aici am mâncat de legume şi mai aştept un pic şi pe urmă mănânc un pic de sarmale. Şi mămăliga este foarte bună. Şi papanaşi. Înseamnă mult pentru mine să joc în ţara tatălui meu, am amintiri foarte frumoase din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulţumesc pentru susţinerea de astăzi şi din această săptămână. Vreau să spun că mi-e un pic ruşine să vorbesc în limba română, dar dacă mai stau aici un pic pot să fiu mai bună", a spus Răducanu, intervievată fiind jucătoarea Alexandra Dulgheru.

Emma Răducanu va juca în optimi contra Anei Bogdan, un duel în premieră.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE