2022-08-15 22:54

Două noi discipline sportive, recunoscute de Ministerul Sporturilor

 |  18:48
Două noi discipline sportive, recunoscute de Ministerul Sporturilor

Ministerul Sportului a anunţat, luni, că au fost publicate în Monitorul Oficial ordinele de ministru prin care se recunoaşte practicarea oficială în România a două noi discipline, pole sport (sportul la bară) şi padelul.

"În Monitorul Oficial al României nr. 760 din data de 29 iulie 2022, au fost publicate ordinele de ministru prin care s-a recunoscut practicarea oficială în România a două noi ramuri sportive: Pole Sport - Sportul la Bară şi Padelul. Sportul la Bară este un sport care combină gimnastica artistică şi acrobaţia, executate pe o bară verticală, iar Padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereţi de sticlă. Dacă Pole Sport - Sportul la Bară necesită agilitate, forţă, echilibru, anduranţă şi flexibilitate, fiind accesibil preponderent sportivilor foarte bine antrenaţi, Padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă şi se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni, datorită uşurinţei cu care se practică", se arată în comunicatul Ministerului Sportului.

Pole Sport include elemente artistice, dar este bazat mai mult pe mişcări atletice şi merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheaţă şi gimnastica ritmică.

Padelul cuprinde un ansamblu de exerciţii fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât şi cea superioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul şi care pune accent pe efort fizic, socializare şi relaxare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-02

In legatura cu acest articol...

Cum și-a caracterizat Gigi Becali ultimele două achiziții

David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial

Performanța unui român la Cupa Mondială la mountain bike din SUA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE