2024-04-19 04:09

DETALII despre meciul din optimile Euro 2020 de la București

 |  23:12
DETALII despre meciul din optimile Euro 2020 de la București

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, joi, că meciurile de la Bucureşti din cadrul EURO 2020 la fotbal se vor desfăşura în limita a 25% din capacitatea Arenei Naţionalei, dar aceasta va creşte la 50% pentru partida din optimi.

''În şedinţa Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a EURO 2020, am decis astăzi ca cele trei meciuri din grupe să se desfăşoare cu spectatori în limitele a 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale, deci să nu mai creştem această limită. Vom face acest lucru doar în cadrul meciului din optimi, unde vom putea merge până la 50%'', a scris ministrul pe Facebook.

''Am luat această decizie şi în acord cu recomandările UEFA, pentru a nu periclita planurile de securitate prin acceptarea unui procent mai mare de spectatori'', a explicat Novak.

Ministrul Eduard Novak a precizat că în perioada următoare vor fi clarificate detaliile legate de eventualele facilităţi acordate deţinătorilor de bilete, voluntarilor şi personalului de organizare pe transportul CFR (ruta Aeroportul Henri Coandă - Gara de Nord Bucureşti) şi pe liniile de metrou. La acest moment, aceştia beneficiază de gratuitate pe liniile STB.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE