2024-04-16 22:56

CFR Cluj, umilită de Steaua Roșie Belgrad în preliminariile Europa League

 |  09:19
CFR Cluj, umilită de Steaua Roșie Belgrad în preliminariile Europa League

CFR Cluj, umilită în preliminariile Europa League de Steaua Roșie Belgrad. Ardelenii au pierdut în Serbia fără drept de apel într-un meci în care adversarii au făcut ce au vrut cu echipa lui Marius Șumudică.

CFR Cluj a fost surclasată de echipa sârbă Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 4-0 (2-0), marţi seara, pe Stadionul „Rajko Mitic” din Belgrad, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.

Campioana României a greşit mult în apărare şi a încasat patru goluri, marcate de Milan Pavkov (5), Aleksandar Katai (38), El Fardou Ben Nabouhane (68), Mirko Ivanic (77), pe un stadion în care suporterii sârbi au creat o atmosferă incendiară.

Aceasta este a doua cea mai drastică înfrângere suferită de CFR în cupele europene, după 0-5 cu AS Roma, în sezonul trecut, în grupele Europa League.

Steaua Roşie a marcat la primul său atac, în min. 5, când Ciobotariu şi Cestor au ezitat la o minge de angajament, Ben Nabouhane a şutat, Arlauskis a respins, iar Pavkov, atent, a reluat cu capul în plasă.

CFR Cluj a revenit în joc şi a avut o posesie bună, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari de gol. Petrila a tras de la 18 metri, însă fără emoţii pentru Borjan (11), fostul portar al Vasluiului, iar Ciobotariu (22) a reluat cu capul pe lângă poartă de la 8 metri.

Centrul apărării echipei antrenate de Marius Şumudică a cedat din nou în min. 38, iar Katai a marcat cu un şut din careu, după o minge aşezată de Pavkov.

La reluare, ardelenii au avut o oportunitate bună din lovitură liberă de la 20 de metri, dar Deac (50) a trimis razant cu transversala.

Pavkov a ratat de două ori din poziţii foarte bune de gol (52, 60), dar a marcat internaţionalul comorian El Fardou Ben Nabouhane, din pasa lui Ivanic (68), în urma unui contraatac pornit de la o pasă greşită a lui Deac.

CFR a căutat golul de onoare, dar şutul lui Manea (70) a fost blocat de apărarea sârbă, iar cel al lui Petrila (75) a fost prins de Borjan.

Crvena Zvezda a marcat şi golul patru, în min. 77, prin Ivanic, care a reluat simplu cu capul de lângă Camora, la cornerul executat de Ben Nabouhane.

Alibec a fost aproape de golul de onoare în min. 86, dar şutul său violent de la 12 metri s-a dus în transversală, la o pasă înapoi a lui Itu.

Steaua Roşie a făcut un pas foarte mare către grupele Europa League, existând şanse minime ca formaţia clujeană să reuşească să întoarcă scorul pe 26 august, pe teren propriu.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

În cazul în care va fi eliminată de Steaua Roşie, CFR Cluj va evolua în grupele Europa Conference League.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE