2024-04-24 06:35

Canotaj: Elisabeta Lipă: Am demonstrat că avem cel mai bun lot de tineret

 |  12:15
Canotaj: Elisabeta Lipă: Am demonstrat că avem cel mai bun lot de tineret

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a afirmat că România a demonstrat că are cel mai bun lot de tineret din Europa după ce a cucerit zece medalii, cinci de aur, trei de argint şi două de bronz, duminică, la Campionatele Europene Under-23 de la Duisburg.

„Prima competiţie pe apă din acest an, în contextul special al pandemiei, a fost una excelentă pentru Federaţia Română de Canotaj. Am început cu dreptul şi am demonstrat că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câştigate 10 medalii, dintre care 5 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz. Ţin să-i felicit pe sportivi, antrenori şi pe colegii mei din Federaţie. Mulţumiri speciale pentru susţinere şi către Ministerului Tineretului şi Sportului şi COSR.

De asemenea, doresc să mulţumesc şi partenerilor Federaţiei Române de Canotaj. Cu acest campionat deschidem sezonul competiţional internaţional 2020 şi aşteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Belgrad (26-27 septembrie) şi Campionatul European al seniorilor de la Poznan, Polonia (9-11 octombrie)'', a declarat Elisabeta Lipă, într-un comunicat remis Agerpres.

„Avem speranţe mari pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cele 10 medalii câştigate la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 din Duisburg (Germania) au dus România pe primul loc pe naţiuni în probele olimpice. Felicitări medaliaţilor noştri, care au sporit zestrea canotajului românesc prin cele 5 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz! Tinerii noştri demonstrează că prin muncă, antrenament şi seriozitate drumul către glorie este asigurat. Am încredere şi în capacitatea de mobilizare a finaliştilor din Duisburg, pentru că au timp să crească nivelul performanţei până la Tokyo”, a mai transmis Lipă, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook.

Medaliile de aur au fost obţinute la dublu rame feminin, patru rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin şi dublu vâsle feminin. Cele trei medalii de argint au fost cucerite la patru rame feminin cu cârmaci, opt plus unu feminin şi la opt plus unu masculin. Bronzul a fost câştigat la patru vâsle feminin şi la simplu masculin.

România a participat cu 15 bărci la Europenele Under-23, iar 13 au prins finalele pentru medalii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE