2021-08-01 10:51

Câini şi gentlemeni. Piţurcă nu exclude un egal cu Ungaria

 |  18:41
Câini şi gentlemeni. Piţurcă nu exclude un egal cu Ungaria

România îşi joacă vineri, pe Arena Naţională, prezenţa la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014. Victor Piţurcă a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că tricolorii trebuie să fie câini, răi, dar în acelaşi timp să joace ca nişte gentlemeni în meciul cu Ungaria.

“Jucătorii sunt conştienţi de importanţa jocului, dar această presiune nu trebuie să apese pe umerii lor în momentul în care intră pe teren. Am şi lucrat mult în acest sens, pentru că este doar un joc de fotbal. Trebuie să munceşti, să lupţi, dar este foarte important cum joci, când ai mingea în posesie, ce probleme pui adversarului. La un asemenea meci trebuie să joci şi cu plăcere şi cu bucuria că eşti în teren, că joci pentru România. Ei cu gândul ăsta trebuie să intre pe teren. Nea Imi aşa ne spunea, să intrăm pe teren, să jucăm cu plăcere. Am împrumutat şi eu acest lucru şi aşa le spun jucătorilor mei ca în momentul în care intră pe teren să fie şi câini şi răi, dar şi în acelaşi timp să fie şi gentlemeni când au mingea, să joace de o asemenea manieră încât să-şi surclaseze adversarul, cu imaginaţie, din una-două atingeri şi atunci totul va fi în regulă”, a spus Piţurcă.

Selecţionerul al mai spus că şi în cazul unui rezultat de egalitate România mai are şanse de calificare în barajul pentru Cupa Mondială, însă a precizat că nu se gândeşte că partida s-ar termina remiză.

“Mai am de gând să fac o ultimă repetiţie şi mâine dimineaţă, numai dacă voi constata că jucătorii sunt foarte bine din punct de vedere fizic. Timpul va fi puţin mai rece decât azi. Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Teoretic, şi la un meci egal şansele noastre de a merge la baraj rămân în continuare, dar trebuie să câştigăm cu Turcia, însă noi ţintim victoria. Vom vedea dacă o şi vom putea obţine. Nu vreau să mă gândesc că meciul s-ar termina cu un egal. Ştim că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, cu un adversar bun, valoros, care a crescut mult în ultimul timp. Ştim că meciul e aproape decisiv. Vom reuşi să câştigăm, îi vom detrona de pe locul doi şi şansele noastre de a ajunge la baraj rămân deschise”, a subliniat Piţurcă, potrivit Mediafax.

Lot România

Portari: Bogdan Lobonţ, Ciprian Tătăruşanu , Silviu Lung Jr

Fundaşi: Alexandru Măţel, Paul Papp, Srgian Luchin, Valerică Găman, Dorin Goian, Vlad Chiricheş, Dragoş Grigore, Iasmin Latovlevici, Răzvan Raţ

Mijlocaşi: Gabriel Torje, Adrian Popa, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Alexandru Maxim, Cristian Tănase.

Atacanţi: Ciprian Marica, Gheorghe Bucur, Bogdan Stancu, Marius Alexe.

Selecţioner: Victor Piţurcă

Lot Ungaria

Portari: Gábor Király, Ádám Bogdán, Balázs Megyeri

Fundaşi: Vilmos Vanczák, Zsolt Laczkó, Zsolt Korcsmár, Zoltán Lipták, Tamás Kádár,

Richárd Guzmics, Attila Fiola, Gábor Gyömbér, Szilárd Devecseri

Mijlocaşi: Tamás Hajnal, Balázs Dzsudzsák, Vladimir Koman, Ákos Elek, József Varga, Péter Szakály, István Kovács, Gergő Lovrencsics

Atacanţi: Imre Szabics, Ádám Szalai, Krisztián Németh, Dániel Böde

Selecţioner: Sandor Egervari

România – Ungaria începe vineri la ora 21.00 şi este transmis în direct de Antena 1.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05

In legatura cu acest articol...

Sandu îl laudă pe Piţurcă: „Este un învingător”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE