2021-09-22 00:29

Andorra – România, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014

 |  18:52
Andorra – România, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014

Florentin Dincă

Tricolorii români joacă vineri searăîn Andorra cu gândul la meciul Olanda – Ungaria. Pe Amsterdam Arena se dispută de la aceeaşi oră, 21.30, partida care ne interesează cu adevărat. Vecinii noştri maghiari nu trebuie în nici un caz să învingă, iar calculele hârtiei asta indică. Nici meciul nostru din Andorra nu trebuie tratat cu superficialitate, însă nici cu atâta prudenţă cu cât se anunţă că va avea Victor Piţurcă. Selecţionerul va rămâne fidel sistemului de joc 4-2-3-1, cu doi închizători, într-un meci în care adversarul este total steril în această grupă şi în care suntem obligaţi să marcăm multe goluri, pentru a spera să depăşim Turcia la golaveraj, în cazul în care vom ajunge la egalitate de puncte cu trupa lui Fatih Terim (România +1, Turcia +7).

Piţi se gândeşte să-l titularizeze în poartă pe veteranul Bogdan Lobonţ, pentru ca Tătăruşanu să apere în meciul de marţi cu Estonia. Apărarea pare bătută în cuie. Măţel pe dreapta, Chiricheş cu Goian în centru, iar Raţ pe stânga, acolo unde şi Latovlevici are şanse să fie titularizat. În lipsa lui Mihai Pintilii, accidentat, la mijlocul terenului vor intra Bourceanu şi Costin Lazăr. În linia de trei din spatele lui Ciprian Marica, Piţurcă are mai multe dubii la titularizare. Concurenţii pe posturi sunt Torje, Maxim, Grozav, Cristi Tănase şi Bogdan Stancu.

În declaraţiile premergătoare partidei de vineri seară, Victor Piţurcă şi Alexandru Bourceanu au fost extrem de precauţi în declaraţii, ba chiar temători. Ambii consideră că meciul cu Andorra va fi unul extrem de dificil, în ciuda faptului că adversarii sunt jucători semiprofesionişti, iar în cele opt meciuri disputate în grupă nu au marcat nici măcar un gol şi au primit 24. Ce este drept, e că pe teren propriu, cei din Andorra nu au cedat  la scoruri fluviu. Nici măcar liderul incontestabil al grupei, Olanda, nu s-a distrat cu fotbaliştii din Andorra, impunându-se doar cu 2-0.

Formaţii probabile:

ANDORRA: Ferran Pol - San Nicolas, E. Garcia, Lima, M. Garcia - Ayala, Vales - Martinez, Pujol, Lorenzo - Gomez

ROMÂNIA: Lobonţ – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Torje, Stancu, Maxim – Marica

Criteriile de calificare

La Campionatul Mondial din Brazilia merg automat din Europa câştigătoarele celor nouă grupe. Dacă două echipe vor avea acelaşi punctaj la finalul meciurilor din grupă, departajarea se va face în primul rând la golaveraj, apoi urmează criteriul golurilor marcate, pentru ca ultimul criteriu să fie cel al rezultatelor directe. În cazul în care, mai multe reprezentative se vor regăsi la egalitate de puncte după epuizarea meciurilor din grupă, se va alcătui un clasament bazat pe rezultatele dintre echipele implicate. Opt naţionale poziţionate pe locul 2 cu cele mai multe puncte obţinute în meciurile cu echipele de pe locurile 1, 3, 4 şi 5, se vor întâlni într-un baraj care se va desfăşura tur-retur. În urma acestor baraje, alte 4 echipe vor ajunge în Brazilia.

CLASAMENT GRUPA D:

1.   Olanda       22 puncte        24-4

2.   Ungaria      14 puncte        18-12

3.   Turcia         13 puncte        14-7

4.   România     13 puncte        13-12

5.   Estonia         7 puncte        6-16

6.   Andorra         0 puncte        0-24

Se mai joacă vineri:

Estonia – Turcia, 21.30 DolceSport

Olanda – Ungaria, 21.30 DigiSport 1

Ultima etapă (15 octombrie):

Ungaria – Andorra

România – Estonia

Turcia – Olanda

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE