2024-04-19 12:20

Adevărul despre forfait-ul Larisei Iordache din finala la bârnă la Jocurile Olimpice!

 |  15:22
Adevărul despre forfait-ul Larisei Iordache din finala la bârnă la Jocurile Olimpice!

Au apărut detalii mult mai "dureroase" despre diagnosticul accidentării Larisei Iordache la JO de la Tokyo, care a dus până la urmă, marţi dimineață, la retragerea gimnastei din finala la bârnă.

Într-o postare intitulată ”Adevărul despre glezna Larisei”, CS Dinamo Bucureşti, clubul la care este legitimată gimnasta Larisa Iordache, a transmis printr-un mesaj cu acordul sportivei, prezintă documente şi date medicale, care relevă o afecţiune mai serioasă decât anunţase anterior tot clubul - entorsă metatarsiană piciorul stâng.

”Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigaţiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng”, anunţă clubul dinamovist, care citează apoi termeni medicali de dicţionar.

Osteoartrita este o afecţiune în care cartilajul protector al suprafeţelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită şi boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită şi este principala cauză a durerii şi invalidităţii în rândul persoanelor mai în vârstă”.

”Nu putem să cerem mai mult decât e posibil! Suntem lângă tine, Larisa!”, a mai transmis Dinamo.

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce s-a accidentat la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor şi a transmis într-un mesaj că durerile au fost peste limita sa de suportabilitate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-03

In legatura cu acest articol...

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă, din cauza problemelor de sănătate




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE