2024-04-20 10:03

Acuzații fără precedent la adresa șefului COSR, Mihai Covaliu: “V-am crezut şi mi-aţi luat patru ani din viaţă. Voi regreta toată viaţa”

 |  20:09
Acuzații fără precedent la adresa șefului COSR, Mihai Covaliu: “V-am crezut şi mi-aţi luat patru ani din viaţă. Voi regreta toată viaţa”

Schioarea Ania Caill a lansat acuzații peste acuzații după ce Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc suplimentar obținut chiar de ea și nu a fost inclusă pe lista Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. De aceste acuzații nu a scăpat nici șeful COSR, Mihai Covaliu, pe care îl condamnă că în urmă cu patru ani a avut încredere în el, iar el a a dezamăgit-o și a făcut-o astfel să/și piardă patru ani ani din viață, atât cât durează un ciclu olimpic.

Ea nu a fost inclusă pe lista finală de preînscrieri a celor care se luptă pentru un loc la competiția asitică, confirmată de Federația Română de Schi Biatlon. Sportiva, considerată cea mai înreptățită să participle la această competiție, nu va putea participa la Olimpiadă, deși ar fi avut dreptul pentru patru probe.

„Federaţia Română de Schi Biatlon împreună cu Comitetul Olimpic Sportiv Român au refuzat locul suplimentar. Această decizie este o mare lipsă de respect faţă de valorile sportive şi olimpice, faţă de sportivi, faţă de culorile ţării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni şi să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil.

Cu decizia asta au renunţat inclusiv la o bursă olimpică suplimentară pentru Olimpiada din Milano 2026. Locul suplimentar adus României a fost după 4 ani de muncă şi sacrificii enorme. Asta este dovada clară a rezultatelor mele care m-au urcat în clasamentul mondial.

Asta este replica cea mai bună la spusele avansate de Puiu Gaspar. Da, am progresat enorm de 10 ani încoace, şi da rezultatele mele la probele de viteză sunt de admirat şi ironia este ca s-ar fi putut profita de asta. Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt. În special către domnul Covaliu. Mi-aţi promis acum 4 ani că totul va fi bine şi ca voi fi în programul «samurai» organizat pentru Beijing.

Greşeala mea a fost că am avut încredere în dvs, o greşeală pe care o voi regreta toată viaţa mea. V-am crezut şi mi-aţi luat patru ani din viaţă, patru ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajută sportivii, patru ani în care a trebuit să mă zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de către propria mea ţară...

Sunt dezgustată să văd că răutatea şi incompetenţa învinge în România. Cei care au contribuit direct sau indirect la aşa sistem, sunteţi absolut toţi nişte complici.

Oameni buni, vă rog să vă treziţi, să vă zbateţi pentru valorile voastre. Suntem în 2022, avem voie să credem, să vorbim, să ne zbatem pentru un viitor mai bun, mai frumos, mai sănătos'', a scris Ania Monica Caill pe Facebook.

Au preferat altă sportivă

Federația Română de Schi Biatlon a preferat o altă sportivă, care nu are dreptul de a participa decât la două probe. „FRSB nu m-a adăugat pe lista de preînscrieri pentru Olimpiadă și a decis să facă un trial pentru sportivi aflați pe această listă. Țin să reamintesc că sportivii aflați pe listă nu au niciun criteriu de calificarea internațional, au numai punctajul minim care le permite să ocupe acel loc de națiune care există pentru țările mici. Eu sunt singura realmente calificată, datorită performanțelor mele care m-au proiectat în top 100 mondial. Eu nu am fost pe lista extinsă, așadar nu am avut voie să particip la acest trial.”, a mai spus, în urmă cu câteva zile, Ania Caill.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE