2020-12-04 10:36

VIDEO EMOȚIONANT: 100 de psalți din România, Serbia, Siria, Bulgaria, Grecia și Macedonia cântă HRISTOS A ÎNVIAT!

 |  15:40
VIDEO EMOȚIONANT: 100 de psalți din România, Serbia, Siria, Bulgaria, Grecia și Macedonia cântă HRISTOS A ÎNVIAT!

”Hristos a înviat din morți /Cu moartea pe moarte călcând /Și celor din morminte, /Viață dăruindu-le.” Sunt, fără îndoială, cele mai cunoscute versuri din slujbele bisericești, indiferent de confesiunea religiei creștine. Ele răsună, din prima clipă a Învierii și până la ridicarea la Ceruri a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. 95 de psalți ai Bisericii Ortodoxe Române, la care s-au adăugat cinci psalți și slujitori ai sfintelor altare din Grecia, Siria, Macedonia, Bulgaria și Serbia, coordonați de arhidiaconul Mihail Bucă, protopsalt al Patriarhiei Române, fondator și dirijor al grupului psaltic Tronos, și-au unit vocile în cea mai sublimă cântare bisericească.

Achilleas Chaldaeakes, profesor de muzică bizantină și psaltică la Universitatea din Atena, Grecia, arhidiaconul Shattahi Meletius, din Damasc, Siria, prof. univ. dr. Goce Sekulovski, din Skopje, Macedonia, arhimandritul Makariy Chakarov, egumenul Mănăstirii Rila, din Bulgaria, și protopsaltul Zoran Ivkovic, din Zajecar, Serbia, alături de psalți și cântăreți bisericești din Craiova, Maramureș, Botoșani, Suceava, Argeș, Tulcea, Alba-Iulia, Târgu-Mureș, Brașov, Călărași, Ialomița și Buzău interpretează, în prima zi a Învierii Domnului, troparul Paștilor, citeaza stiripesurse.ro.

Uniți întru Înviere și uniți din dragoste și pentru dragoste pentru a putea trece, în cea mai importantă zi a creștinătății, peste cea mai gravă perioadă a existenței noastre. Hristos a înviat!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-19

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE