2024-04-19 01:30

Veste bună pentru nostalgicii iubitori ai Parcului Cișmigiu

 |  12:06
Veste bună pentru nostalgicii iubitori ai Parcului Cișmigiu

Veste bună pentru nostalgicii iubitori ai Parcului Cișmigiu. Trustul de Clădiri Metropolitane anunţă că au fost finalizate lucrările de reabilitare la Podul Mare din parcul din centrul Capitalei.

Este vorba despre prima reabilitare serioasă a Podului Mare din Cişmigiu, de la construcţia sa, în urmă cu peste 100 de ani.

"Această lucrare este o dovadă că Primăria Municipiului Bucureşti are capacitatea de a duce la bun sfârşit lucrări de refacere a patrimoniului cultural al oraşului la standarde înalte de calitate, încadrându-se în termenul şi bugetul propus. Bucureştenii merită să vadă în sfârşit că se poate şi altfel, fără hoţie şi fără lucruri de mântuială la preţ de lux. De acum, ţine de noi să protejăm lucrurile frumoase pe care oraşul nostru le oferă, pentru a ne bucura de ele şi a le păstra şi pentru generaţiile de după noi", scria viceprimarul Horia Tomescu, pe Facebook.

În august 2022, primarul general, Nicuşor Dan, anunţa că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Parcul Cişmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului omonim. "Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo şi reprezintă, din cauza degradării, un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparaţii capitale care să asigure stabilitatea şi siguranţa construcţiei", preciza Nicuşor Dan.

Lucrările de reparaţii au fost realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea contractului pentru elaborarea documentaţiei tehnice şi execuţia lucrărilor fiind de 2.268.849,28 lei fără TVA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE