2024-04-19 12:10

Tiktok propune LIMITĂ de timp pentru copiii care îl folosesc

 |  20:21
Tiktok propune LIMITĂ de timp pentru copiii care îl folosesc

În efortul de a liniști numeroasele critici cu care se confruntă, platforma de socializare TikTok a introdus o nouă setare, pentru a limita timpul pe care copiii îl petrec pe aplicație.

Compania a anunțat că va stabili o limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului de o oră pentru utilizatorii sub 18 ani.

Cormac Keenan, șeful departamentului de Siguranță al TikTok, a declarat miercuri, într-o postare pe blog, că "în cazul în care limita de 60 de minute este atinsă, adolescenții vor fi invitați să introducă un cod de acces pentru a continua să se uite, ceea ce le va impune să ia o decizie clară pentru a prelungi acest timp".

Pentru utilizatorii cu vârsta sub 13 ani, un părinte sau un tutore va trebui să introducă un cod de acces pentru a permite 30 de minute de vizionare suplimentară după ce a trecut limita inițială de o oră.

TikTok a fost criticat pentru algoritmul care creează o dependență foarte mare. Psihologii și activiștii specializați în protecția copiilor chiar compară platforma cu "cocaina" - iar criticii sunt de părere că TikTok nu depune suficiente eforturi.

Imran Ahmed, CEO al Centrului pentru combaterea violenței digitale, consideră că algoritmul Tiktok nu doar creează dependență, ci este și periculos pentru adolescenți.

"Această măsură, deși binevenită, este doar un plasture pus pe o rană gravă", a declarat el pentru Euronews.

"Rana gravă fiind transformarea psihicului copiilor noștri, care se află sub impactul unei platforme care în două minute permite unui utilizator să își creeze un cont nou prin care propagă conținut suicidal", a mai spus acesta, conform Euronews.

Având în vedere că TikTok a adunat peste 150 de milioane de utilizatori în Europa și că intenționează să deschidă încă două centre pentru protecția datelor în regiune, solicitarea de examinare a platformei este în creștere.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE