2023-09-30 23:42

TikTok, ANCHETATĂ pentru spionaj

 |  10:40
TikTok, ANCHETATĂ pentru spionaj

Departamentul de Justiţie şi FBI anchetează ByteDance, dezvoltatorul TikTok, pentru că ar fi folosit aplicaţia pentru a spiona mai mulţi jurnalişti din Statele Unite.

ByteDance încerca să descopere angajaţii care oferă informaţii confidenţiale presei, și astfel au fost accesate datele personale ale jurnaliştilor. Doi dintre angajaţii responsabili de accesarea datelor fac parte din cadrul operaţiunilor companiei din China, ceea ce ridică semne suplimentare de întrebare pentru anchetatori, scrie News.ro.

Conform Forbes, ByteDance are o echipă dedicată urmăririi datelor de localizare a anumitor cetăţeni americani, echipă ce este condusă de un executiv de la Beijing, Song Ye, care raportează direct şefului companiei, Rubo Liang. Informaţiile apar cu doar o săptămână înainte ca şeful TikTok să fie audiat în Congress, unde va trebui să încerce să calmeze suspiciunile politicienilor americani.

În ultimul timp a crescut numărul ţărilor care au interzis TikTok pe telefoanele oficialilor guvernamentali şi care nu sunt departe de o interzicere a aplicaţiei la nivel naţional, cum a făcut India, încă din 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE