2024-04-24 20:09

STUDIU LANCET. Persoanele care au trecut prin COVID, risc foarte mic de reinfectare

 |  14:15
STUDIU LANCET. Persoanele care au trecut prin COVID, risc foarte mic de reinfectare

Conform unui studiu publicat joi de prestigioasa revista Lancet Healthy Longevity, persoanele care au trecut prin COVID-19 au un risc foarte mic pentru o nouă reinfectare.

Cercetători de la University College London (UCL) au ajuns la această cponcluzie după ce au analizat modalităţile de contagiere în rândul a peste 2.000 de persoane care trăiau sau lucrau în centrele de îngrijire a vârstnicilor din Marea Britanie în perioada octombrie 2020 şi februarie 2021. Rezidenţii care trecuseră prin boală în ultimele zece luni au prezentat un risc cu 85% mai mic de reinfectare în perioada studiată, în timp ce în cazul angajaţilor din aceste centre, riscul a fost de 60%, scrie Agerpres. Autorii studiului sunt de părere că aceste date sugerează că trecerea prin boala COVID-19 oferă "o protecţie solidă".

"Riscul de infectare a doua oară cu COVID-19 este foarte scăzut. Faptul că o contagiere prealabilă cu COVID-19 oferă un nivel înalt de protecţie pentru persoanele care trăiesc în aceste centre este liniştitor", notează, într-un comunicat, Maria Krutikov, autoarea principală a studiului.

Au fost studiate 682 de persoane care trăiau în aceste centre, cu o medie de vârstă de 86 de ani, precum şi 1.429 de angajaţi. Cu toţii au realizat teste de sânge şi s-a constatat că aproximativ o treime dintre ei au dezvoltat anticorpi asociaţi coronavirusului, fapt ce sugerează că au trecut de asemenea prin boală.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE