2024-04-18 19:33

Studiu Harvard: Care este secretul FERICIRII în viață

 |  23:09
Studiu Harvard: Care este secretul FERICIRII în viață

Atunci când căutăm secretăm fericirii, unii ar putea spune că e vorba despre bani, faimă sau putere. Alţii, mai romantici, ar putea crede că e vorba despre găsirea perechii potrivite. De 85 de ani, cercetătorii de la Harvard fac un studiu în întreaga lume pentru a afla ce ne încântă. Iar la fiecare doi ani, specialiştii vin cu actualizări.

Totul se rezumă la ceea ce specialiştii numesc integrare socială. Adică apropierea de ceilalți este ceea ce îi face pe oameni fericiți de-a lungul vieții. Relațiile pozitive ne mențin mai fericiți, mai sănătoși și ne ajută să trăim mai mult.

Rezultatele cercetării arată că oamenii leagă prietenii şi găsesc dragostea şi fericirea în momentele în care se aşteaptă cel mai puţin. 

Cercetătorii spun că rețelele sociale ne pot ajuta să fim fericiţi, dar numai dacă sunt folosite pentru a crea conexiuni cu ceilalți, nu pentru a urmări pasiv pozele sau postările cuiva. 

Oamenii de știință mai atrag însă atenţia că nu se poate să fim fericiţi tot timpul. Fiecare are la un moment dat provocări mai mici sau mai mari pe care trebuie să le depăşim. 

Sursa: Observator


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE