2021-06-20 04:13

STUDIU. Bărboșii, risc mai mare de infectare cu SARS-CoV-2

 |  18:46
STUDIU. Bărboșii, risc mai mare de infectare cu SARS-CoV-2

Bărboșii au un risc mai mare de a infecta cu noul coronavirus, COVID-19, având în vedere că părul facial poate împiedica mularea perfectă a măştii sanitare pe față. Acestea sunt concluziile unui studiu despre aerosoli şi filtrarea microparticulelor suspendate în aer, realizat de Institutul Naţional de Sănătate (INS) din Peru.

În funcţie de lungimea şi grosimea bărbii, se creează un spaţiu între faţă şi protecţia măştii, sporind astfel posibilitatea ca virusul să pătrundă prin aceste orificii şi duc la îmbolnăvirea de COVID-19. Se spune că bărbaţii au între 20 şi 80 de fire de barbă pe centimetrul pătrat, iar spaţiul liber dintre acestea este de o mie de ori mai mare decât dimensiunea unei particule de aerosol ce ar putea conţine virusul care provoacă COVID-19.

Autorităţile sanitare peruane au avertizat, în acest sens, că spaţiile dintre firele de barbă oferă "o probabilitate înaltă de a reţine micropicături şi particule virale suspendate în aer care pătrund printre spaţiile libere ale măştii". Experţii au explicat că părul facial are un strat hidrofob care face ca micropicăturile să alunece, sporind astfel riscul de contagiere a persoanelor cu barbă.

"Ar fi bine ca barba să fie tunsă şi spălată corect şi, mai ales, să nu fie atinsă în mod frecvent", se precizează în comunicat.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE