2021-07-26 21:59

Statueta din "Şoimul maltez" a fost vândută cu 4.084.000 de dolari

 |  14:22
Statueta din "Şoimul maltez" a fost vândută cu 4.084.000 de dolari

Statueta prezentată în filmul "Şoimul maltez" a fost vândută cu 4.084.000 de dolari, la o licitaţie organizată, luni, la New York.

Licitaţia a fost organizată de casa Bonhams, în colaborare cu compania Turner Classic Movies, informează hollywoodreporter.com, transmite Mediafax.

 

Această statuetă încrustată cu pietre preţioase, prezentată de personajul jucat de Humphrey Bogart în "Şoimul maltez", detectivul privat Sam Spade, ca fiind un fals artistic, este considerată unul dintre cele mai preţioase obiecte de recuzită de film din lume.

Se crede că statueta a avut ca sursă de inspiraţie Kniphausen Hawk, o sculptură ceremonială realizată pentru George William von Kniphausen, conte al Sfântului Imperiu Roman în 1697. Acea statuetă este deţinută în prezent de ducele şi ducesa de Devonshire.

 

Statueta din 'Şoimul maltez' a fost vândută cu 4.084.000 de dolari
zoom

Doar două statuete cu şoimi au fost realizate pentru a fi folosite la filmările de la "Şoimul maltez", un film pe care celebrul critic american Roger Ebert îl considera unul dintre cele mai bune din istoria cinematografiei. Statueta scoasă la licitaţie a fost expusă în diverse muzee, însă nu a făcut parte niciodată dintr-o colecţie privată.

 

Cealaltă a fost vândută la licitaţie în 1994, pentru suma de 398.500 de dolari, unui colecţionar privat.

Statueta reprezintă unul dintre cele mai scumpe obiecte de recuzită de film şi televiziune vândute vreodată la licitaţie. Pe primele două locuri în acest top se află automobilul Batmobile No. 1 din serialul TV "Batman" din anii '60, vândut cu 4,6 milioane de dolari, şi automobilul Aston Martin condus de actorul Sean Connery în filmul "Goldfinger" , vândut cu 4,1 milioane de dolari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE