2024-04-25 21:56

Speranțe pentru omenire: Cercetătorii americani au reușit să INVERSEZE procesul de îmbătrânire

 |  23:10
Speranțe pentru omenire: Cercetătorii americani au reușit să INVERSEZE procesul de îmbătrânire

Savanţii americani au reuşit să inverseze procesul de îmbătrânire. Deocamdată pe şoareci, dar rezultatele dau speranţe... pentru oameni. Rozătoarele bătrâne şi oarbe şi-au recăpătat vederea şi au întinerit. Cercetătorii lucrează acum pentru scopul final: să găsească metoda prin care să repete procesul şi pentru noi.

În laboratoarele din Boston, șoarecii în vârstă şi fără vedere s-au transformat în rozătoare agere, mai inteligente, cu muşchi regeneraţi. Pe de altă parte, șoarecii tineri au îmbătrânit prematur, cu rezultate devastatoare pentru aproape fiecare organ din corpul lor. 

Cercetătorii americani spun că în corpul omenesc există o copie de rezervă a tinereții noastre, a cărei regenerare poate să fie declanșată.

Unii savanţi numesc experimentul de reîntinerire fenomenul Benjamin Button, cu referire la pelicula din 2008, în care personajul interpretat de Brad Pitt se naşte bătrân şi întinereşte pe măsură ce avansează în vârstă. Experimentele arată că îmbătrânirea este un proces reversibil, care poate fi accelerat sau încetinit.

Sursa: Observator


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE