2020-12-03 18:59

Se spune sau nu LA MULȚI ANI pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului?

 |  00:12
Se spune sau nu LA MULȚI ANI pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului?

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini și este trecută cu cruce roșie în calendarul ortodox. Pentru că în această zi a trecut în neființă Fecioara Maria, mulți spun că este păcat să le urezi celor care poartă acest nume La multi ani.

După multe dileme, Biserica a dat o explicație clară în acest sens. Preoții spun că nu este  greșit să spui ”La mulți ani!” pentru că trecerea la cele sfinte este un motiv de bucurie și nu de tristeție. Moartea Măicuței Sfinte este mutare la Viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. De aceea, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie creștinortodox.ro.

Biserica spun că la Adormirea Maicii Domunului, trupul acesteia nu a cunoscut putrezirea, care vine după moarte și nu a rămas nici în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Dar, spre deosebire de Domnul nostru Iisus Hristos, care s-a urcar la ceruri prin puterea lui, Fecioara Maria a fost dusă de îngeri sus. Și de acolo se roagă de-a pururi pentru noi.

Conform calendarului popular, de Sântă Maria Mare se marchează trecerea de la vară la toamnă, iar marinarii sărbătoresc de ziua ocrotitoarei lor, Ziua Marinei, care în acest an a fost anulată

Din anul 2009, ziua de 15 august a devenit sărbătoare legală și zi nelucrătoare, doar că anul acesta a picat sâmbăta, deci nu s-a putut beneficia de ea. În România, dar și în Franța, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia sau în unele landuri din Germania, Adormirea Maicii Domnului este considerată o sărbătoare religioasă extrem de importantă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE