2020-11-29 15:59

S-au închis MOSCHEILE din România. Ce sunt îndemnate să facă femeile musulmane cu care s-a întâlnit senatorul român

 |  15:35
S-au închis MOSCHEILE din România. Ce sunt îndemnate să facă femeile musulmane cu care s-a întâlnit senatorul român

Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca, începând cu data de 13 martie, să se suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcașurile de cult din țară.

Decizia a fost luată în urma extinderii rapide a COVID-19. Totodată, muftiul Iusuf Muurat a făcut un apel ca toate femeile cu care s-a întâlnit în 8 martie senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze. "De când a apărut acest virus, am făcut apel să respectăm deciziile luate de autorități, să ne conformăm acestor decizii. Azi am închis toate moscheile din țară, deși vineri la noi e zi sfântă", a declarat la Digi24 muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat. El a adăugat că a făcut un apel ca toate femeile cu care s-a întâlnit în 8 martie senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze.

Apel la enoriași

"Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național" anunță Muftiatul Cultului Musulman din România.

Muftiatul adaugă că va anunța reînceperea slujbelor în cadrul lăcașurilor de cult, în funcție de evoluția situației.

Iată comunicatul postat de Muftiatul Cultului Musulman din România pe pagina sa de Facebook:

COMUNICAT

În urma extinderii rapide a COVID-19 pe teritoriul României, Muftiatul Cultului Musulman din România a luat hotărârea ca, începând cu data de 13 martie a.c., să se suspende temporar desfășurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcașurile de cult din țara noastră.

Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național.

Totodată, Muftiatul Cultului Musulman din România, în funcție de evoluția situației din țara noastră, va reveni cu un comunicat și va anunța reînceperea slujbelor în cadrul lăcașurilor de cult.

Şeful Cultului Musulman din România

Muftiu,

Iusuf Muurat


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE