2020-10-25 15:55

Povestea unui timișorean care a sunat la 112 să-și RECLAME vecinul care tușește

 |  23:42
Povestea unui timișorean care a sunat la 112 să-și RECLAME vecinul care tușește

Un bărbat din Timiş care a sunat la 112 să reclame că vecinul său tuşeşte şi e posibil să fie infectat cu coronavirus a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a apelat serviciul de urgenţă 112. Judecătorii au anulat amenda, dar sentinţa nu este definitivă.

Totul s-a întâmplat în 29 februarie 2020, când auzindu-l pe vecinul său că tuşeşte în curte, un bărbat din Peciu Nou a sunat la 112 să anunţe ce suspectează: că vecinul său, şofer de TIR abia întors dintr-o cursă de Germania-Italia, s-a îmbolnăvit de coronavirus.  A doua zi, poliţiştii l-au căutat pe bărbat pentru a-i înmâna procesul-verbal prin care a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a apelat nejustificat la serviciul de urgenţă 112.

Bărbatul sancţionat a contestat amenda în instanţă arătând că „având în vedere că s-a anunţat la televizor că, dacă cineva are vecini plecaţi în ţări unde există coronavirus şi aceştia se întorc în ţară şi tuşesc, a procedat întocmai şi a apelat numărul 112”. El a mai arătat în instanţă că este în relaţii tensionate cu vecinul său şi i-a fost frică să nu îl îmbolnăvească şi pe el şi familia lui.

În plus, el a precizat că „a sunat la numărul 112 şi a specificat că nu ştie dacă vecinul său are coronavirus, dar l-a auzit tuşind”. Bărbatul s-a declarat ferm convins că face un lucru bun „având în vedere că şi grădiniţa este lângă aceste imobile, iar la televizor s-a anunţat că dacă persoanele ştiu pe cineva că a venit din Uniunea Europeană să sune la serviciul de urgenţă dacă li se pare ceva suspect”.

Judecătoria Timişoara a dispus anularea amenzii de 1.000 de lei aplicate bărbatului pentru că din înregistrarea apelului la 112 reiese că reclamantul nu le-a spus autorităţilor că vecinul său are coronavirus, ci că este suspect. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-13Parerea ta...

NENEROCIT ,CE ESTI!
14 Iul 2020

BINE au facut ca te au amendat !Sa dea Domnul sa fii si tu alergic la vreo buruiana si sa te trezesti cu mascatii pe cap jivina ce esti!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE