2021-01-28 04:32

Povestea celor doi deținuți români deveniți EROI în Italia

 |  21:21
Povestea celor doi deținuți români deveniți EROI în Italia

Doi deținuți români au devenit eroi în Italia după ce au salvat o adolescentă de la înec, în largul insulei Pianosa. Directorul penitenciarului în care se află aceștia a spus că va propune decorarea lor.

Doi deţinuţi români, în vârstă de 37 și 45 de ani, care aveau permisiunea de a lucra în afara penitenciarului, au devenit eroi în Italia după ce au salvat sâmbătă o adolescentă de 13 ani care a fost la un pas să se înece în apele Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno, scrie Știri Diaspora.

Văzând că fata are nevoie de ajutor, cei doi români au sărit în apă fără să ezite şi au scos-o în siguranță la mal.

Copila se afla în mare, la circa 100 de metri distanță de plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa, când a fost înțepată de o meduză și nu a mai putut înota.

A început să strige după ajutor, iar cei doi deținuți români, care lucrau la un hotel din apropiere, au sărit imediat în mare pentru a o salva.

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune decorație pentru ei”, a declarat Francesco D’Anselmo, directorul închisorii Porto Azzurro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24

In legatura cu acest articol...

Guvernul alocă 175 de milioane de euro pentru începerea noului an școlar. Unde merg banii

IMAGINILE ZILEI: Turiști cu boxe și geamantane, în drumeție pe vârful Moldoveanu

Usain Bolt, CONFIRMAT cu coronavirus. Cum s-a infectat legenda olimpică

Primele concluzii ale germanilor: Navalnîi prezintă ”urme de OTRĂVIRE”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE