2024-04-24 09:49

Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul UE ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată

 |  17:00
Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul UE ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată

Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată (IGP). Cererea României de înregistrare a denumirii «Plăcintă dobrogeană» a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„Plăcinta Dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată (IGP). Cererea României de înregistrare a denumirii «Plăcintă dobrogeană» a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Termenul ”Dobrudzhanska banitsa” (susţinut de Bulgaria) poate fi utilizat pentru a desemna un produs care nu se conformează specificaţiilor produsului ”Plăcintă dobrogeană” cu IGP pentru o perioadă de zece ani”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Liberalul a adăugat că alte zece produse alimentare româneşti sunt înregistrate în sistemele de calitate europene. „Dintre acestea, nouă produse alimentare româneşti sunt înscrise în Registrul european al produselor alimentare cu indicaţie geografică protejată (IGP): Telemeaua de Sibiu; Cârnaţii de Pleşcoi; Scrumbia de Dunăre afumată; Novacul afumat din Ţara Bârsei; Salamul de Sibiu; Magiunul de prune de Topoloveni; Caşcavalul de Săveni; Salata cu icre de ştiucă de Tulcea;Salata tradiţională cu icre de crap. Un produs deţine denumire de origine protejată (DOP) - Telemeaua de Ibăneşti”, a conchis Motreanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE