2020-12-04 10:11

Pierderi de 1 miliard de euro pentru nemţi după ce tradiţionalul festival OKTOBERFEST a fost ANULAT

 |  16:35
Pierderi de 1 miliard de euro pentru nemţi după ce tradiţionalul festival OKTOBERFEST a fost ANULAT

Tradiţionalul festival Oktoberfest organizat la Munchen, care atrăgea la fiecare ediţie milioane de oameni, a fost anulat din cauza crizei sanitare provocată de pandemia de coronavirus, au anunţat marţi autorităţile din Bavaria, citate de News.ro.

Aproximativ şase milioane de persoane, între care două milioane de turişti străini, participau anual la sărbătoarea de două săptămâni de la Munchen, stropită din belşug cu bere, care aduce peste 1 miliard de euro oraşului bavarez. Anul acesta, evenimentul urma să aibă loc în perioada 19 septembrie - 4 octombrie.

„Am decis că riscul este prea mare. E un mare păcat”, a spus premierul Bavariei, Markus Soeder.

Oktoberfest, cunoscut şi ca sărbătoare a berii, datează din 1810, când a avut loc în onoarea căsătoriei prinţului Ludwig. Sărbătoarea a durat atunci şase zile şi a fost reluată în fiecare an.

În anumite regiuni ale Germaniei, măsurile de izolare şi distanţare au început să fie relaxate, însă marile evenimente au fost interzise până pe 31 august. Numărul cazurilor de Covid-19 confirmate în Germania a depăşit 143.450, iar aproximativ 4.600 de oameni au murit.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE