2022-08-10 23:15

Performanță inedită: Orașul Galați a ajuns în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene

 |  23:09
Performanță inedită: Orașul Galați a ajuns în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene

Cimitirul “Eternitatea” din Galaţi a aderat la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa şi a fost inclus în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene.

Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa (Association of Significant Cemeteries in Europe - ASCE) promovează importanţa cimitirelor din punct de vedere identitar, cultural, artistic şi religios, inclusiv prin includerea în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene (European Cemeteries Route).

Totodată, calitatea de membru oferă şi oportunitatea de a beneficia de consultanţă în proiecte cu finanţare europeană pentru restaurarea şi întreţinerea cimitirului sau pentru cercetare.

Ruta Culturală a Cimitirelor Europene este cel mai vizibil şi activ proiect al asociaţiei, premiat de Organizaţia Mondială de Turism a Naţiunilor Unite, un itinerar cultural dezvoltat încă din 2010 sub umbrela Institutului European pentru Rute Culturale.

Prin acest proiect, cimitirele îşi deschid porţile pentru turişti, vizitatorii având posibilitatea să găsească, într-un singur loc, arta, istoria, arhitectura, natura şi patrimoniul.

Doar trei astfel de cimitire din România au aderat la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa: Cimitirul “Eternitatea” din Galaţi, Cimitirul Central din Cluj-Napoca “Hajongard” şi Cimitirul ”Şerban Vodă” (Bellu) din Bucureşti.

Cimitirul “Eternitatea” a fost înfiinţat de Primăria Galaţi în anul 1865, are o suprafaţă totală de 22 de hectare şi numără 26.684 de morminte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE