2020-11-26 08:41

Papa Francisc, RUGĂCIUNE emoționantă, singur în Piața San Marco

 |  23:15
Papa Francisc, RUGĂCIUNE emoționantă, singur în Piața San Marco

Papa Francisc a împărțit vineri binecuvântarea specială Urbi et Orbi, rezervată de obicei doar Zilei Crăciunului și Duminicii Paștelui, într-un moment dificil pe care-l traversează Italia și lumea. Imaginea Papei Francisc, rugându-se singur în ploaie, pe treptele Bazilicii Sf. Petru, în fața Pieței San Marco goală, a impresionat pe cei care au participat, prin intermediul trasmisiunilor video, on line și tv, la momentul special, în acest timp de suferinţă cauzat de pandemia cu coronavirus.

„De câteva săptămâni este doar seară", a spus Papa. „Întunericul gros s-a adunat peste piețele, peste străzile și peste orașele noastre; ne-a preluat viața, umplând totul cu o liniște asurzitoare și un gol înfricoșător, care oprește totul pe măsură ce se mișcă; îl simțim în aer, îl observăm în gesturile oamenilor, privirile lor îi dau de gol.”

În această situație, a spus sfântul părinte, simțim frica și ne simțim pierduți, precum discipolii a căror barcă era în pericol să se scufunde în timp ce Isus dormea la pupa.

Pandemia Covid-19 ne-a reamintit că suntem cu toții pe aceeași barcă, a spus Papa Francisc, și așa că strigăm către Isus. Ucenicii îl întreabă: „Învățătorule, nu-ți pasă dacă pierem?”

Papa a spus că aceste cuvinte l-ar fi zguduit pe Isus, „pentru că Lui, mai mult decât oricine, îi pasă de noi”.

Furtuna expune „vulnerabilitatea noastră și descoperă acele certitudini false și de prisos în jurul cărora ne-am construit programele zilnice” și dezvăluie „toate acele încercări de a ne anestezia”.

Ni se dezvăluie acum „faptul că ne aparținem unul altuia, ca frați și surori”, umanitatea noastră comună.

Papa Francisc a ajuns și la tâlcul întrebării adresate lui Isus: „De ce vă e frică? Nu aveți credință?”

Înaltul prelat ne-a amintit că am mers cu toții înainte „cu viteză maximă”, ignorând războaiele, nedreptățile și strigătele săracilor și ale planetei noastre bolnave. „Am continuat indiferenți, crezând că vom rămâne sănătoși într-o lume bolnavă”, relatează Vatican News.

În marea noastră furtunoasă, acum strigăm: „Trezește-te, Doamne!”

Nu este timpul pentru judecata lui Dumnezeu, ci a noastră, „timpul să alegem ceea ce contează și ceea ce trece, un timp pentru a separa ceea ce este necesar de ceea ce nu este”.

Putem învăța de la acei mulți oameni care - deși temători - au reacționat dându-și viața, inclusiv personal medical, casierii de supermarket, personal de curățeni, preoți, agenți de poliție și voluntari. Acesta a spus, „este forța Duhului turnată și modelată într-o curajoasă și generoasă lepădare de sine”, a spus Papa, în meditația sa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE