2023-05-30 09:54

ORA Pământului 2023. Peste 8.000 de orașe participă în acest an

 |  16:00
ORA Pământului 2023. Peste 8.000 de orașe participă în acest an

Ora Pământului ("Earth Hour”) este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii. Cea de-a 17-a ediţie a "Orei Pământului" se va derula sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 - 21:30, aceasta fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie.

Oameni, instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe situate în 195 de ţări vor stinge luminile sâmbătă.

În acest an, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră, invită oamenii să renunţe la rutina zilnică şi să petreacă o oră în care să desfăşoare acţiuni care au ca scop protecţia naturii.

"De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună! O oră în care, singuri sau alături de familie şi prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură. Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Dacă trezim conştiinţa ecologică în oameni, avem o şansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii şi milioane de acţiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile şi să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil", a declarat Hanny Bratu, director marketing WWF România, citat de Protv.

În România, WWF sărbătoreşte Ora Pământului 2023 printr-o acţiune de voluntariat în Grădina Botanică "Dimitrie Brandza" din Bucureşti.

Astfel, sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 - 14:00, WWF România invită toţi iubitorii de biodiversitate la Grădina Botanică pentru a se (re)conecta cu natura. Participanţii vor desfăşura activităţi de întreţinere între care tăierea lăstărişului, greblarea frunzelor şi igienizare. Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

Mişcarea "Earth Hour" a fost iniţiată de "World Wide Fund for Nature" (WWF) ("Fondul mondial pentru natură"), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste o sută de ţări. Înfiinţată în 1961, misiunea WWF, la nivel global, este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura, potrivit awsassets.panda.org.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când au participat 2,2 milioane de oameni. Ediţiile următoare au implicat tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la milioane de oameni din peste 180 de ţări şi teritorii.

Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE