2021-07-28 16:51

OMS: Primul deces provocat de coronavirusul MERS

 |  12:53
OMS: Primul deces provocat de coronavirusul MERS

O iordaniancă, însărcinată şi contaminată cu coronavirusul MERS (sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu) a decedat la Abu Dhabi, devenind prima pacientă care a murit din cauza acestui virus în Emiratele Arabe Unite, au anunţat marţi autorităţile din această ţară din Golf, relatează AFP.

Femeia în vârstă de 32 de ani, a fost spitalizată când era însărcinată în opt luni. Ea a dat naştere unui copil care nu a fost contaminat, iar ulterior femeia a decedat. Soţul femeii, de 38 de ani, şi fiul acestuia de opt ani, de asemenea contaminaţi, sunt spitalizaţi şi se află în stare stabilă, potrivit serviciilor de sănătate din Abu Dhabi, citate de agenţia oficială WAM, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calificat drept 'critică' starea de sănătate a bărbatului şi a fiului acestuia. Emiratele Arabe Unite au anunţat în iulie şapte cazuri de contaminare cu coronavirus MERS. OMS a anunţat că a înregistrat 163 de cazuri în lume, dintre care 70 letale.

Arabia Saudită, primul focar de coronavirus MERS şi cea mai afectată ţară, a înregistrat 130 cazuri confirmate, dintre care 55 letale, de la apariţia maladiei, în urmă cu peste un an. Coronavirusul MERS aparţine familiei virusului ce provoacă Sindromul respirator acut sever (SRAS), care a cauzat circa 800 de decese la nivel mondial în 2003.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE