2022-08-10 23:01

Omagiu adus de Dan Bittman lui Leluț Vasilescu, toboșarul de la Compact

 |  13:41
Omagiu adus de Dan Bittman lui Leluț Vasilescu, toboșarul de la Compact

Mii de spectatori au fredonat alături de Dan Bittman și Holograf, sâmbătă seara, în Piaţa Mare din Brașov, melodia "Vine o zi", care i-a fost dedicată lui Aurel "Leluţ" Vasilescu, toboșarul și unul dintre membrii fondatori ai formaţiei Compact, decedat acum câteva zile.

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman a declarat că Leluţ Vasilescu a fost "un prieten foarte drag, (...) un personaj fabulos, fără de care muzica asta pe care o cântăm noi de zeci de ani de zile nu ar fi avut niciun farmec".

"Din păcate pe zi ce trece ne împuţinăm. Şi ne-a plecat un prieten foarte drag, Leluţ Vasilescu de la Compact. Ne leagă cel puţin 37 de ani de prietenie, (...) eu l-am cunoscut la Costineşti în '85 sau '86, un personaj fabulos, fără de care muzica asta pe care o cântăm noi de zeci de ani de zile nu ar fi avut niciun farmec. Era singurul om de la care acceptam orice înjurătură, orice glumă, orice, orice. Putea să ne tăvălească pe jos, făcea ce voia el cu noi, pentru că aşa era el. Era un om care se făcea plăcut şi iubit, cum intra într-o cameră. Din păcate, ne va lipsi foarte mult, până când vom merge şi noi să ne jucăm puţin pe acolo cu el, că asta e până la urmă, nu? Dar o să cântăm 'Vine o zi' în memoria lui şi nu numai a lui, a tuturor prietenilor care ne-au părăsit în ultimii ani. Sunt deja foarte mulţi", a precizat pentru Agerpres, Dan Bittman.

Înainte de a cânta "Vine o zi", Bittman i-a invitat pe spectatori să-i fie alături şi să aprindă luminile telefoanelor mobile, în memoria lui Aurel "Leluţ" Vasilescu. "Un prieten de al nostru şi al vostru, foarte, foarte iubit şi talentat, domnul Aurel Vasilescu de la Compact. El nu mai este astăzi printre noi, dar am vrea să-i cântâm o piesă, pentru că l-am iubit foarte mult şi pentru că a fost alături de noi şi noi alături de el, toată viaţa pe care am avut-o până acum. Şi o să aprindeţi toate telefoanele pe care le aveţi, pentru că vreau să cântăm 'Vine o zi' ", a spus Dan Bittman.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-26

In legatura cu acest articol...

Unul dintre fondatorii trupei Compact a decedat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE