2024-04-19 15:56

O echipă de elevi români a UIMIT juriul unui concurs la NASA

 |  22:48
O echipă de elevi români a UIMIT juriul unui concurs la NASA

O echipă de cercetare, formată din elevi români, a câștigat locul al treilea și mențiuni speciale la NASA cu un proiect de locuință spațială și un sistem de curățare a orbitei Pământului de gunoaiele cosmice. Tinerii au uimit juriul cu soluția propusă: plante crescute fără pământ în laboratoare și drone care să adune resturile de sateliți și rachete reciclate într-o Bază Spațială.

Colonizarea spațiului este obiectivul de lungă durată al agențiilor spațiale. Construirea unor colonii ar necesita în primul rând elemente de bază pentru supraviețuire. Aici au lucrat elevii din Constanta.

Populația de pe Pământ este în continuă creștere, în timp ce resursele nu. Deschiderea spațiului ar depăși aceste limite si tocmai de aceea Agenția Spatiala Americană caută idei de la cei mai tineri pentru viitoare orașe ale viitorului, în Cosmos. Echipa de cercetători de la Liceul Ovidius din Constanța a lucrat timp de opt luni la proiectul pentru NASA.

Zeci de mii de bucăți de sateliți, rachete și alte vehicule spațiele orbitează în jurul planetei și pun în pericol echipamentele aflate încă în stare de funcționare sau viitoarele lansări. Elevii din Constanta au gandit un sistem format din drone cibernetice care culeg fiecare bucată de otel si o transporta la o stație de reciclare care va orbita Pământul.

Cei 25 de elevi de la Liceul Teoretic ,,Ovidius” din Constanța au câștigat patru premii cu locul trei și mențiuni speciale la concursul NASA. Elevii câștigatori și profesorii coordonatori sunt invitați la conferinta Agentiei Spațiale Americane – NASA pe 25 și 28 mai, în Dallas, statul Texas.

Sursa: PrimaNews


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE