2024-04-26 02:12

O companie germană a produs prima bere sub formă de PUDRĂ

 |  22:34
O companie germană a produs prima bere sub formă de PUDRĂ

Klosterbrauerei Neuzelle, o fabrică de bere mănăstirească din Germania, a produs „prima bere pudră din lume”. Berea este fără alcool și are un conținut ridicat de dextrină, fiind procesată și transformată într-o pulbere care se poate dizolva în apă.

Berea sub formă de pudră a fost dezvoltată prin finanțarea primită de la Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie, într-o colaborare cu alți „parteneri tehnologici”. Compania vrea să schimbe modul în care se face berea prin scurtarea procesului și utilizarea de mai puține materii prime și energie. Produsul va fi realizat în cantități mici, până la jumătatea anului 2023, pentru a testa modul în care oamenii îl percep.

Chiar dacă compania a anunțat că va produce cantități mici de bere sub formă de pudră, aceasta dorește să mărească producția și să introducă și versiuni cu alcool. Chiar dacă berea sub această formă este nouă, alte pulberi instant, precum cea pe care Kingfisher a lansat-o în 2019, nu sunt la fel de populare sau bine cunoscute ca berea tradițională.

Unul dintre avantajele principale ale noului produs este că are o greutate mai mică decât berea tradițională, motiv pentru care promite economii masive la costurile de transport. Aceasta ar putea fi expediată cu doar 10% din greutatea berii convenționale.

Ea a devenit un produs atrăgător pentru piețele din Asia și Africa, unde costurile de transport sunt mai mari, potrivit dcnews.ro.

„Este timpul să punem la încercare producția clasică de bere și logistica [având în vedere] felul în care tratăm mediul”, a comentat un acționar al fabricii de bere mănăstirească Neuzelle, Helmut Fritsche, despre proiectul revoluționar.

„Miliarde de litri de apă sunt transportați către consumatorii din întreaga lume, deoarece berea constă în până la 90% apă. Din punct de vedere al mediului, economisim deja la transport, dar nu încă la utilizarea resurselor și costurile de producție”, a mai spus el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE