2022-01-17 00:57

O bucată de BRÂNZĂ l-a dat de gol! Cum a fost prins un traficant de droguri

 |  20:29
O bucată de BRÂNZĂ l-a dat de gol! Cum a fost prins un traficant de droguri

Un traficant de droguri ale cărui amprente digitale au fost analizate de polițiști după ce a distribuit o fotografie cu mâna sa, în care ținea o bucată de brânză, a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare, relatează CNN.

Carl Stewart, în vârstă de 39 de ani, din Liverpool, nord-vestul Angliei, a trimis o fotografie pe un dispozitiv criptat cu o bucată de brânză Stilton pe care o găsise în magazinul Marks & Spencer, a declarat poliția din Merseyside. Dar fotografia a fost descoperită de polițiști, care au folosit-o pentru a-i analiza amprentele. Astfel l-au identificat pe Stewart.

Polițiștii au glumit că „dragostea pentru brânza Stilton” a dus la arestarea lui Stewart.

Traficantul de droguri a fost trimis la închisoare vineri, după ce a pledat vinovat pentru complicitate la trafic de cocaină, heroină, MDMA și ketamină și transfer de bunuri criminale.

Stewart a trimis fotografia pe EncroChat, un serviciu de mesagerie criptat utilizat exclusiv de infractori, dar în care s-a infiltrat poliția în timpul unei operațiuni majore, anul trecut.

EncroChat era o „piață criminală” utilizată de 60.000 de oameni din întreaga lume pentru coordonarea distribuției de bunuri ilicite, spălare de bani și complotul pentru uciderea rivalilor, potrivit Agenției Naționale pentru Criminalitate din Marea Britanie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE