2020-11-26 08:14

Nicolae Bacalbașa, derapaj rasist: ”O să luăm virusul de la ciorile noastre”. CNCD s-a autosesizat

 |  18:25
Nicolae Bacalbașa, derapaj rasist: ”O să luăm virusul de la ciorile noastre”. CNCD s-a autosesizat

După „ciorile de la Țăndărei” ale lui Vladimir Tismăneanu, CNCD se autosesizează și în cazul deputatului PSD Nicolae Bacalbașa, care a scris pe Facebook că, „dacă chinezii au luat virusul de la liliecii lor, noi o să-l luăm de la ciorile noastre”.

Nicolae Bacalbașa, derapaj rasist: ”O să luăm virusul de la ciorile noastre”. CNCD s-a autosesizat
zoom

Postarea a fost făcută pe 7 aprilie, însă a fost semnalată sâmbătă de Ciprian Necula care îi cere liderului PSD, Marcel Ciolacu, să spună dacă aceasta este și poziția partidului.

Anterior, Șeful CNCD, Asztalos Csaba, a anunțat pe Facebook că instituția se va autosesiza în cazul postării lui Vladimir Tismăneanu a unei imagini în care apar niște ciori cu mesajul „aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”. De aemenea, Institutul Elie Wiesel a reacționat, calificând postarea lui Tismăneanu drept „rasism în elita culturii”.

„În situația puțin probabilă în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniția procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor. Vom solicita Universității Maryland să se pronunțe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică și nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizațională, academică”, a scris Asztalos Csaba pe Facebook.

Politologul Vladimir Tismăneanu a publicat vineri pe Facebook o imagine cu tentă rasistă, în care apar niște ciori cu mesajul „aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”.

„Zilele astea, rasismul este peste tot. Însă parcă la un om care a studiat regimurile totalitare și stie foarte bine ororile pe care aceasta plagă le-a provocat întregii umanități, nu mă așteptam. Acum câteva ore, domnul Vladimir Tismăneanu a distribuit o super-mizerie rasistă. O imagine cu niște ciori care se odihnesc pe un gard de lemn, însoțită de textul "Aeroportul Tăndărei. Toate zborurile sunt anulate", a fost considerată de fostul Președinte al Comisiei pentru studierea dictaturii comuniste din România ca fiind "super tare"”, a comentat sociologul Gelu Duminică pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-11Parerea ta...

FANE GLONTZ
12 Apr 2020

BOUL ASTA BATRIN E O RUSINE PENTRU ROMANIA .
BEBICA
12 Apr 2020

MARELE DOCTOR PSDIST BACALBASA GATA DE O INTERVENTIE CHIRURGICALA .
ANONIM
13 Apr 2020

BACALBASA ASTA E DOAR UN JEG PSDIST CA MULTI ALTII : PUIE MONTA , MARIA ( SMILEY ??? ) , CHELOO ( DE CE NU CHELU ? E PREA COMUN PENTRU UN RATAT CA EL ? } . SI MAI SINT JEGURI CA PLESOI-ANUS , PORCUL GUSAT NICOLAIE , CIOLACU , FIEREA SI MULTI ALTII .
CONSTANTIN
15 Apr 2020

Bacalbasa trebuie respectat pentru modul in care a evoluat in medicina dar si ca om politic!! Interventiile sale de la tribuna Parlamentului ,cu sau fara nas belit au fost cuprinse in Analele institutiei!! Galateni sunt incantati de prestatiile reprezentantului lor in Parlament!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE